Medijs: Lužkovs izvēlējies Latviju vienkāršā migrācijas likuma dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bijušajam Maskavas mēram Jurijam Lužkovam jau sen esot nopietnas intereses Baltijas valstīs, tāpat viņš grib aizbraukt no Krievijas, jo izvairās no iespējamās atbildības par «sastrādāto» Maskavas mēra pienākumu pildīšanas laikā. Kāpēc tieši Latvija, nevis cita Eiropas Savienības valsts? Maigāku likumu dēļ.

Krievijas izdevums «gazeta.ru» ziņo, ka viens no viņa komandas cilvēkiem ir Vladimirs Mališkovs - bijušais Krievijas Maskavas valdības tirdzniecības, patērētāju tirgus un pakalpojumu departamenta vadītājs, kurš atkāpās pēc Lužkova atbrīvošanas no mēra amata.

Mališkovs esot bijis īpašais kurators, kurš darbojās, lai uzlabotu biznesa kontaktus ar Latviju. Tāpat vienam no Mališkova dēliem ir bizness Latvijā.

Krievijas mēra centieni pamest Krieviju sākās uzreiz pēc Maskavas vadības maiņas. Lužkovs vēloties izvairīties no iespējamās kriminālās atbildības par «sastrādāto» Maskavas mēra pienākumu pildīšanas laikā.

Oficiāla informācija par ierosinātu krimināllietu nav apstiprināta, tomēr daži Lužkova darījumi jau ir pievērsuši tiesībsargājošo institūciju uzmanību.

Laikraksts norāda, ka izvēle apmesties Latvijā izdarīta tāpēc, ka šeit ir salīdzinoši vienkārši migrācijas likumi, ja salīdzina, piemēram, ar Austrijas likumiem. Dzīvošana Eiropas Savienības valstī ļautu Lužkovam biežāk satikt Lielbritānijā dzīvojošās meitas.

Savukārt jau pagājušā gada oktobrī mediji ziņoja, ka Lužkovs vēlējies pārcelties uz dzīvi Lielbritānijā un Boriss Berezovskis pielēja «eļļu ugunī», paziņodams, ka palīdzēs Lužkovam rast patvērumu Lielbritānijā.

Lužkovs pieteicies uzturēšanās atļaujas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu