Pabriks nedomā, ka uzturēšanās atļaujas piešķiršana Lužkovam būtu traģēdija

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks («Vienotība») uzskata, ka uzturēšanās atļaujas piešķiršana bijušajam Maskavas mēram Jurijam Lužkovam nebūtu nekas traģisks un ļaunumu Latvijai nenodarītu.

«Nesaskatu neko traģisku bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova lūgumā piešķirt uzturēšanās atļauju Latvijā,» tā aģentūrai BNS sacīja bijušais ārlietu ministrs, pašreizējais aizsardzības ministrs.

Ministrs nedomā, ka Lužkova kritiskie izteikumi par Latviju pagātnē varētu būt iemesls uzturēšanās atļaujas atteikšanai. «Nevar šķirot cilvēkus pēc tā, ko viņi ir teikuši. Galu galā viņš ir bijis ietekmīgs politiķis, kas ieguldījis likumā noteikto summu, un, ja ir pieņemts šāds likums, viņam ir tiesības lūgt uzturēšanās atļauju. Nav nekāda pamata domāt, ka Lužkovs būtu noziedznieks, kam šo atļauju nevar piešķirt,» pārdomās dalījās Pabriks.

Ministrs gan norādīja, ka neatbalsta likumu, kas ļauj pieprasīt uzturēšanās atļauju Latvijā, ja šeit pieder kāds īpašums vai ir investēts. «Uz Eiropas fona mēs ar šo likumu izskatāmies jocīgi,» turpināja Pabriks.

Viņš teica, ka patlaban tiek pārbaudīta Lužkova «Rietumu bankā» ieguldītās naudas izcelsme, kas esot standarta situācija šādos gadījumos, kad tiek lūgtas uzturēšanās atļaujas Latvijā.

TV3 raidījums «Nekā personīga» svētdien vēstīja, ka neilgi pirms jaunā gada Lužkovs Latvijas vēstniecībā Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Savu lūgumu pēc uzturēšanās atļaujas Lužkovs pamato ar to, ka ieguldījis likumā noteikto summu - 200 tūkstošus latu - «Rietumu bankas» subordinētajā pamatkapitālā, kā arī ar to, ka viņam Latvijā piederot nekustamais īpašums. Pārbaudot Lužkova iesniegumā norādīto dzīvesvietu, varas iestādes gan atklājušas, ka tā atrodas Jūrmalā kādā noliktavas ēkā. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde lēmumu saistībā ar Lužkova lūgumu sniegs līdz aprīlim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu