Krievijā Lužkovam atgādina Latvijas saukšanu par Kampučiju un fašistu perēkli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Dienās, kad plašu ažiotāžu izraisījusi Kremļa nežēlastībā kritušā Maskavas eksmēra Jurija Lužkova vēlme iegūt Latvijas uzturēšanās atļauju, Krievijas medijos izskan atgādinājumi, ka pats Lužkovs samērā nesen Latviju lamājis par Kampučiju un fašistu perēkli.

«Cik gan ilgs laiks pagājis kopš tiem laikiem, kad Lužkovs dēvēja Latviju par Kampučiju?» savā blogā radiostacijas «Eho Moskvi» tīmekļa vietnē vaicā žurnālists Antons Orehs. «Kopš tiem laikiem, kad to dēvēja par fašistu perēkli? Kad gānīja par ņirgāšanos par krievu tautu un krievu valodu?»

«Izrādās, ka Lužkova draugi jau tajos laikos tur laiduši saknes. Bet arī pats Jurijs Mihaličs fašisma perēklī iegādājies noliktavu,» norāda Orehs.

«Bet varbūt nemaz nav tik slikta tā Latvija,» vaicā žurnālists. «Kurš gan, patiešām, pirks Kampučijā, kad tur valda trakais bende Pols Pots, noliktavas?»

«Un arī 200 000 latu Lužkovs ieguldījis Latvijas bankas subordinētajā kapitālā. Vai gan dotu viņš tādu naudas kaudzi fašistu bankai?» nebeidz brīnīties Orehs.

Viņš gan arī norāda - ideāli būtu, ja Lužkovs lūgtu uzturēšanās atļauju Ukrainā un pārceltos uz dzīvi «kaut kur Ļvovā - tad gan būtu dziesma!».

«Tomēr arī Latvija der,» secina žurnālists, turklāt Latvijā esot arī «Lužkova tipa» partija. Tās nosaukums - PCTVL.

«Kļūtu Jurijs Mihaličs par tās vadītāju, ko? (..) Un pēc tam par Rīgas mēru vai vismaz Nila Ušakova vietnieku,» nākamības ainas tēlo «Eho Moskvi» apskatnieks. «Vēl tikai mazumiņu, un mēs izdzirdētu par to, ka, izrādās, pie mums Krievijā ir īstā Kampučija, bet Pols Pots pār mums valda jau 11 gadus.»

«Galu galā Jurijs Mihaličs izveidotu Jūrmalas noliktavā trimdas valdību, bet ar 200 000 latu sāktos jaunā krievu revolūcija,» paredz žurnālists.

Viņš arī pārmet «emociju pārņemtajai Latvijas iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei», ka viņa grib «šo brīnišķīgo stāstu sabeigt».

«Es ceru, ka viņa pārdomās. Es ticu Baltijas Kampučijas veselajam saprātam,» rezumē žurnālists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu