«The Economist» ironizē par Lužkova vēlmi pārcelties uz «rusofobisko Latviju»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Britu biznesa žurnāla «The Economist» Austrumeiropas apskatnieks Edvards Lūkass ironizē par bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova izteikto vēlmi pārcelties uz Latviju, ko Krievijas politiķi parasti dēvē par rusofobisku valsti.

«Elle, kuru pārņēmuši fašisti un pārvalda rusofobiski etnokrāti. Tā daži vadošie Krievijas politiķi un lielākā daļa mediju parasti apraksta Igauniju un Latviju. Pavisam noteikti tā neesot vieta, kurā cilvēks gribētu pavadīt pensijas gadus,» savā komentārā raksta Lūkass.

«Tikai daži [Krievijas politiķi] savos izteikumos ir bijuši skarbāki nekā bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, kurš reiz aizliedza pilsētas lielveikalos fašistiskās Latvijas šprotes,» atgādina komentētājs.

«Tāpēc ir daudz interesantāk izlasīt, ka Lužkovs plāno pamest Maskavu, kur viņš tika gāzts niknā publiskā konfliktā ar federālo vadību, lai dotos uz Latviju. Laikam tur tomēr nav nemaz tik slikti,» ironizē Lūkass.

Kā jau ziņots, bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs gada nogalē Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedza lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Pieteikumā viņš atsaucies uz Latvijas likumdošanu, kas paredz piešķirt uzturēšanās atļaujas ārvalstniekiem, kas veikuši ievērojamas investīcijas Latvijā.

Lužkovs kļuvis par baņķieri un ieguldījis naudu «Rietumu bankas» kapitālā, 16.janvārī vēstīja telekompānijas «TV3» raidījums «Nekā personīga».

Tikmēr iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) ir nolēmusi iekļaut bijušo Maskavas mēru Juriju Lužkovu Latvijai nevēlamo personu sarakstā jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā.

Mūrniece aģentūrai LETA norādīja, ka Lužkovs ar šo lēmumu tiek iekļauts Latvijas «melnajā sarakstā», kas nozīmē, ka ieceļošana citās Šengenas zonas valstīs viņam nebūs liegta, ja vien šīs valstis pašas Lužkovam to neliegs. Ministre piebilda, ka netika prasīta Lužkova iekļaušana Šengenas zonas nevēlamo personu sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu