Mediji: Lužkovs grasās lūgt uzturēšanās atļauju vēl vienā ES valstī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pēc nesekmīgā mēģinājuma iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs ar šādu pašu lūgumu grasās vērsties pie Austrijas varasiestādēm, otrdien vēsta austriešu laikraksts «Tiroler Tageszeitung».

Izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka tuvāko dienu laikā Lužkovs plāno personīgi vērsties Austrijas varasiestādēs.

Austrijas Iekšlietu ministrija izskanējušo informāciju pagaidām neapstiprina.

Lužkova dzīvesbiedrei Jeļenai Baturinai Austrijā pieder vairāki īpašumi, tostarp viesnīca un golfa klubs, bet Vīnē atrodas Baturinas būvuzņēmuma «Inteko» galvenais birojs.

Kā noskaidrojusi ziņu aģentūra APA, otrdien atbildīgās institūcijas Lužkova iesniegumu vēl nebija saņēmušas.

Pastāv arī iespēja, ka ilggadējais Maskavas vadītājs varētu vērsties Austrijas vēstniecībās, kas ir tiesīgas izsniegt vīzu līdz pat pieciem gadiem, skaidro amatpersonas.

Tiek uzskatīts, ka Lužkovs ar sievu šajā nedēļas nogalē varētu apmeklēt Kicbīelē gaidāmo Pasaules kausa izcīņas posmu kalnu slēpošanā.

Kā jau ziņots, Lužkovs gada nogalē Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedza lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Pieteikumā viņš atsaucies uz Latvijas likumdošanu, kas paredz piešķirt uzturēšanās atļaujas ārvalstniekiem, kas veikuši ievērojamas investīcijas Latvijā.

Lužkovs kļuvis par baņķieri un ieguldījis naudu «Rietumu bankas» kapitālā, 16.janvārī vēstīja telekompānijas «TV3» raidījums «Nekā personīga».

Tikmēr iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) ir pieņēmusi lēmumu iekļaut bijušo Maskavas mēru Latvijai nevēlamo personu sarakstā jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā.

Mūrniece aģentūrai LETA norādīja, ka Lužkovs ar šo lēmumu tiek iekļauts Latvijas «melnajā sarakstā», kas nozīmē, ka ieceļošana citās Šengenas zonas valstīs viņam nebūs liegta, ja vien šīs valstis pašas Lužkovam to neliegs. Ministre piebilda, ka netika prasīta Lužkova iekļaušana Šengenas zonas nevēlamo personu sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu