«Saldus Saulē 2011» uzstāsies roka monstri «Lordi» no Somijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijas lielākais rokmūzikas festivāls «Saldus Saule» izziņo pirmo lielo ārzemju viesi - šokroka grupu «Lordi» no Somijas.

Grupa «Lordi» ir dibināta 1996.gadā, taču pasaules mēroga atpazīstamību tā ieguva tikai 2006.gadā pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā. Grupas ceļš uz popularitāti ir aizsācies grupas līdera Tomi Putaansuu jeb Mr.Lordi dzimtajā pilsētā Rovaniemi Somijā, taču šobrīd «Lordi» ir snieguši koncertšovus un piedalījušies rokmūzikas festivālos teju visā pasaulē. «Lordi» ir slaveni ar savu krāšņo koncertšovu, kurā spēcīgas melodiskā hārdroka kompozīcijas papildina gaismu un pirotehnikas radītie efekti. Nenoliedzami grupa lielu daļu ievērības gūst pateicoties arī savam šokējošam skatuves tēlam. Patiesībā aiz monstru maskām slēpjas četri puiši un viena meitene, kuri, uzvelkot šausminošu tēlu kostīmus, ir pieņēmuši skatuves pseidonīmus - Mr. Lordi, Amen, Ox, Kita un Awa. 

Jāteic, ka skatuves vārdi ir visai atbilstoši grupas izskatam un mūzikai, kādu spēlē «Lordi».
Grupa «Lordi» savā skanējumā, kā arī skatuves šovu ziņā ir aizguvusi daudzus elementus no tādām šokroka apvienībām kā «Twisted Sisters» un Alice Cooper, taču kā savus lielākos elkus min amerikāņu rokgrupu «Kiss». Starp citu, tieši pēc «Kiss» koncerta apmeklējuma radās grupas «Lordi» kodols.

«Lordi» uz lielās «Saldus Saules» skatuves ar grandiozu muzikālu ugunsšovu kāps festivāla pirmajā dienā - 8.jūlijā.

Biļetes uz «Saldus Sauli 2011» ir nopērkamas «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī internetā «bilesuparadize.lv». Šobrīd biļešu cena uz festivāla vienu dienu ir 10,- ls, bet divu dienu biļete maksā 15,- ls. Šādas biļešu cenas saglabāsies vēl tikai divas nedēļas, taču jau no 1.februāra biļešu cenas pieaugs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu