Laikraksts: Lužkovs stiprina nacionāļu argumentus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova mēģinājums saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā ir vēl viens arguments par labu tam, ka Imigrācijas likumā iestrādātie uzturēšanās atļauju saņemšanas atvieglojumi investoriem ir jāpārskata. Šādu viedokli laikrakstam «Latvijas Avīze» pauda ne vien nacionālā spārna deputāti, bet arī «Saskaņas centra» (SC) pārstāvji.

Saeimā nākamnedēļ plānots kārtējo reizi pārskatīt likuma normas par uzturēšanās atļauju izsniegšanu investoriem. Deputāts Ainārs Latkovskis (V) atzinis, ka jautājumu aktualizējusi arī Lužkova vēlme iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā.

Apvienības VL-TB/LNNK deputāts Einārs Cilinskis priecājas, ka Latvijai ir drosmīga iekšlietu ministre. Viņaprāt, ja Lindas Mūrnieces (V) vietā būtu Artis Pabriks (V), tad «tik stingru un operatīvu lēmumu attiecībā uz Lužkovu mēs nesagaidītu».

Nacionālā apvienība jau savā priekšvēlēšanu programmā solīja izslēgt no Imigrācijas likuma šīs strīdīgās normas, bet līdz šim parlamentā palikusi mazākumā.

Arī SC frakcijas pārstāvis Jānis Ādamsons atzīst, ka Imigrācijas likumu vajadzētu pārskatīt. «Normas par uzturēšanās atļaujām investoriem ir darbojušās tikai pusgadu, tādēļ būtu muļķīgi tās atcelt pavisam. Taču ir virkne jautājumu, kas jāizskata un jāprecizē. Tāpat arī vajadzētu izvērtēt tā saukto melno sarakstu – kādas personas no tā izņemamas un kādas iekļaujamas, jo laiks rit un cilvēki mainās,» teica Ādamsons.

Iekšlietu ministres lēmumu iekļaut Lužkovu Latvijā nevēlamo cilvēku sarakstā viņš vērtēja kā pareizu un izteica nožēlu, ka tas nav noticis agrāk, jo «cilvēkiem, kuri izrāda necieņu un nelojalitāti pret Latviju, šeit nav ko darīt».

Turpretim Aleksejs Loskutovs (V) un Kārlis Seržants (ZZS) šaubās, vai Lužkova personīgā nepatika pret Latviju ir pietiekama argumentācija viņa iekļaušanai nevēlamo personu sarakstā, jo nekādu apdraudējumu Latvijas drošībai un interesēm viņš nespējot radīt. Tomēr arī šie abi deputāti uzskata, ka uzturēšanās atļauju piešķiršanas kārtība jāpadara stingrāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu