Premjers intervijā BBC skaidro, kāpēc Lužkovu nelaiž dzīvot Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bijušajam Maskavas mēram Jurijam Lužkovam atteikta uzturēšanās atļauja Latvijā, jo tāda ir valsts likumu prasība, intervijā britu medijam BBC sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņš norādīja, ka Latvijā netiek automātiski piešķirta uzturēšanās atļauja katram ārvalstniekam, kurš ir ieinteresēts investēt ievērojamas summas.

«Pagājušajā gadā mēs pieņēmām likumu, kurš paredz uzturēšanās atļaujas saņemšanas iespēju gadījumā, ja tiek investēts, piemēram, bankās vai uzņēmumos, vai arī nekustamajos īpašumos,» britu medijam sacīja premjers.

«Šai sistēmai ir panākumi un mēs redzam, ka potenciālie investori patiešām nāk un saņem uzturēšanās atļaujas. Tomēr tai pat laikā likumā ir noteikts, ka katru kandidāts, kurš vēlās dzīvot Latvijā, pārbauda Iekšlietu ministrija. Šī struktūra arī nolemj - dot vai nedot uzturēšanās atļauju. Šajā gadījumā lēmums bija negatīvs,» sacīja premjers.

Tāpat premjers jau iepriekš sacīja: «Man negribētos, ka tiek politizēts lēmums iekļaut Lužkovu nevēlamo personu sarakstā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu