Gripas epidemioloģiskais slieksnis pārsniegts sešās pilsētās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Gripas izplatības epidemioloģiskais slieksnis pārsniegts jau sešās pilsētās - Jelgavā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Gulbenē, Valmierā un Rīgā, aģentūru LETA informēja Latvijas Infektoloģijas centra Epidemioloģiskās drošības un sabiedrības veselības departamenta vadītājs Jurijs Perevoščikovs.

Tātad no desmit novērošanas pilsētām gripas epidēmijas nav Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī un Jūrmalā.

Visaugstākā gripas izplatība joprojām ir Jelgavā, kur konstatēti 462 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, daudz saslimušo ir arī Jēkabpilī - 319 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju un Daugavpilī - 315. Kopumā, salīdzinot trešās janvāra nedēļas datus ar otras nedēļas datiem, četrās reizēs pieaudzis pacientu skaits ar aizdomām par gripu, savukārt hospitalizēti par 11% vairāk cilvēku ar aizdomām par gripu.

Par 14% pieaugusi arī saslimstība ar citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām, kas daļēji varētu būt gripas gadījumi ar samērā vieglu slimības gaitu.

Kopumā gripa šogad norit viegli, bet dažiem pacientiem vērojama arī smaga saslimšanas gaita, kas galvenokārt varētu būt saistīts ar citām hroniskām un blakus saslimšanām, sacīja Perevoščikovs.

Visizplatītākais gripas paveids šogad ir tāds pats kā pērn, tāpēc saslimstība ir mazāka, jo daudzi to jau ir izslimojuši. Perevošcikovs gan prognozē, ka vēl nedēļu vai divas būs vērojams gripas izplatības pieaugums.

Jau ziņots, ka līdz šodienai laboratoriski apstiprināti gripas gadījumu skaits sasniedzis 464, no tiem A tipa gripa apstiprināta 391 pacientiem, B tipa gripa apstiprināta 73 pacientiem.

Gripas epidēmijas laikā vajadzētu izvairīties no publisku pasākumu apmeklēšanas slēgtās telpās, mazgāt rokas un bieži vēdināt telpas un mitrināt tajās gaisu. Svarīgs ir pilnvērtīgs uzturs, pietiekams laiks atpūtai un miegam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu