Versijas par to, kurš uzspridzinājās Domodedovas lidostā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pēc pirmdien notikušā terora akta Domodedovas lidostā Maskavā, Krievijas medijos parādās arvien jaunas versijas par notikušā apstākļiem. Tāpat mediji, aculiecinieki un atbildīgās iestādes min mīklu - kurš uzspridzinājās lidostā: vai tā bija kāda sieviete, vīrietis, vai arī terora aktā vainojami divi - sieviete un vīrietis?

Aģentūra «Interfax» ziņo: kāda liecinieka sniegtā informācija liecina, ka rokas bagāžā noslēpto spridzekli lidostā ienesa sieviete-pašnāvniece, aģentūrai sacījis avots tiesībsargājošajās institūcijās.

Tāpat teroristi esot apzināti dezinformējuši tiesībsargājošās institūcijas, norādot, ka «dzīvā bumba» būs vīrietis, nevis sieviete. Iespējams, tieši šis fakts traucējis specdienestiem novērst nelaimi.

Kāds aculiecinieks, kurš stāvējis netālu no sprādziena epicentra apgalvo, ka spridzeklis uzsprāga sievietes somā. Sieviete bija tērpusies melnā, parandžai līdzīgā drēbē. Tomēr tiek ziņots, ka šis vīrietis ir vienīgais, kurš norāda uz sievietes vainu sprādzienā.

Cits avots Krievijas medijiem ziņoja, ka sprādziena vietā atrasti iespējamā vīrieša-pašnāvnieka mirstīgo atlieku fragmenti. «Atrasta arābu izcelsmes vīrieša galva, aptuvenais vecums ir 30-35 gadi. Iespējams, viņš detonēja spridzekli lidostā,» Krievijas ziņu aģentūrai sacīja uzrunātais avots.

«Interfax», atsaucoties uz avotiem specdienestos, ziņo: «Lielākā daļa aculiecinieku, tāpat arī novērošanas kamerās fiksētais, liecina, ka terora aktu veicis vīrietis».

Otrdienas rītā parādījās ziņas, ka uzspridzinājušies esot pat divi pašnāvnieki - gan sieviete, gan vīrietis, tomēr šo versiju ātri vien noraidīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu