Foto: Scanpix/Reuters

Maskavā Domodedovas lidostā notikušais terorakts, kurā dzīvību zaudēja 35 cilvēki, ir nelaime un traģēdija, otrdien sacīja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, vienlaikus uzsverot, ka lidostas vadībai ir jāatbild par drošības normu pārkāpumiem.

«Tas, kas ir noticis, skaidri apliecina, ka ir bijuši drošības normu pārkāpumi, un par to ir jāatbild visiem, kas tur pieņem lēmumus, arī lidostas vadībai,» sacīja prezidents. «Kādam tiešām vajadzēja stipri pacensties, lai ienestu tik daudz sprāgstvielu.»

«Tas ir terorakts, tā ir nelaime, tā ir traģēdija. Ceru, ka tiesībsargājošās struktūras varēs pietiekami drīz noskaidrot pamata versiju un veikt izmeklēšanu,» norādīja Medvedevs.

Tostarp Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija publicējusi teroraktā bojāgājušo sarakstu. Tas sastādīts, vadoties pēc dokumentiem, kas atrasti pie upuriem.

Nogalināto vidū ir vismaz astoņi ārzemnieki - divi Lielbritānijas pilsoņi un pa vienam Vācijas, Bulgārijas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Uzbekistānas un Ukrainas pilsonim.

Maskavas slimnīcās atrodas 110 uzbrukumā ievainotie. Arī viņu saraksts publicēts ministrijas mājas lapā.

Vairāku bojāgājušo un ievainoto identitāte vēl nav noskaidrota.

Atbilstoši patlaban Krievijas izmeklētāju rīcībā esošajām liecībām teroraktu Maskavas Domodedovas lidostā pirmdien sarīkojusi pašnāvniece, kas spridzekli lidostā ienesusi somā, ziņu aģentūrai «Interfax» otrdien apliecināja informācijas avots iekšlietu struktūrās.

«Viens no lieciniekiem, kas atradās tuvu epicentram, sacīja, ka redzējis, kā uzsprāgst melnā, parandžai līdzīgā apģērbā tērpušās sievietes bagāža,» apliecināja aģentūras sarunbiedrs.

Iespējamajai teroristei galvā bijusi hidžābam līdzīga galvas sega, kas pilnībā aizsegusi sievietes galvu, sacījis liecinieks, kurš arī norādījis, ka sprāgstvielas nav bijušas apliktas ap meitenes ķermeni.

«Atbilstoši viņa liecībām ierīce atradās somā vai čemodānā, kas sprādziena brīdī bija viņai līdzās,» norādīja informācijas avots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp