Domodedovas traģēdijas aculiecinieks par pašnāvnieka uzvedību īsi pirms sprādziena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Terora akta aculiecinieki apgalvo, ka pirms uzspridzināšanās, terorists izkliedza savu vārdu, vecumu un dzimšanas vietu, vēstī Krievijas mediji.

Aculiecinieks Aleksandrs Pavlovs, kurš stāvēja tieši blakus pašnāvniekam, stāstīja, ka ļoti labi varēja sadzirdēt visu, ko terorists izkliedza. Pavlovam izdevās palikt dzīvam, jo sprādziena vilnis viņu aizmeta prom.

Viņš stāsta, ka terorists pirms sprādziena nosauca savu vārdu, pateica, ka viņam ir 35 gadi, un nosauca dzimšanas vietu.

Pavlovam stresa dēļ atmiņā palicis tikai terorista vecums. Tāpat viņa liecības apgāž iepriekš izteikto faktu, ka pirms sprādziena pašnāvnieks kliedzis: «Tūlīt jūs visi mirsiet!» vai «Tūlīt  es jūs visus uzspridzināšu!»

Kāds antiteroristiskās specvienības pārstāvis Sergejs Lisjuks, komentējot pašnāvnieka uzvedību, norāda, ka šāda terorista uzvedība ir vēlme mirt skaisti. Terora aktiem gatavojas ilgstoši, tāpēc pašnāvnieki ilgu laiku ir pārņemti ar domu uzspridzināt sevi un apkārtējos.

Skaidrs, ka viņi arī pārdomā katru sīkumu - kā uzvedīsies, ko kliegs. Eksperts norāda, ka daži teroristi pirms nāves lieto narkotikas, tāpēc viņu uzvedība var arī būt neadekvāta.

Tomēr psihologs Sergejs Enikolopovs uzsver, ka aculiecinieki šādu traģēdiju brīdī ir šoka stāvoklī, bet vēlāk var piedomāt klāt notikumus, sniedzot liecības. Eksperts norāda, ka nekad nav saskāries ar gadījumiem, kad terorists izkliegtu savu vārdu un citu identificējošu informāciju.

Lai arī pašnāvnieka personība, kurš uzspridzinājās Domodedovas lidostā Maskavā, vēl nav noskaidrota, Krievijas prāti joprojām ir nodarbināti ar pašnāvnieka tautības minēšanu. Pēc publicētās pašnāvnieka galvas fotogrāfijas, ir uzzīmēts fotorobots.

Komentējot fotogrāfiju, zinātniece Tatjana Balujeva secinājusi, ka pašnāvnieks patiešām nav kaukāzietis, bet gan, iespējams, Dienvideiropas iedzīvotājs. Tādi izskatās, piemēram, francūži, itāļi un arī arābi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu