«Labvēlīgais Tips» ar Kurvi dosies pavasara koncertsērijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Grupa «Labvēlīgais Tips» turpina iesāktās tradīcijas un plāno ikgadējo pavasara koncertsēriju pa Latvijas tuvākiem un tālākiem novadiem (Ādaži, Līvāni, Ventspils, Jelgava, Madona, Liepāja).

Mūziķi tajos viesosies, lai atrādītu sava pēdējā lielkoncerta labumus daiļrades izteiksmē, kas plašākai auditorijai jau tika likti priekšā vienā kurvī gan uz skatuves Rīgas Kongresu namā pērnā gada rudenī, gan iekļauti jaunākajā grupas albumā ar nosaukumu «Kurvis».

Aizvadītais gads grupai bijis varen darbīgs un ražīgs, par ko liecina dalība vairākos lielos projektos (piemēram, piedalīšanās «Žurkas Kornēlijas» izrādē, viesošanās Anglijas latviešu Līgo svētku pasākumā, «Līgo Raiskumā» organizēšana un muzikālā noformējuma veidošana uzvedumam «Kad vēji dzied burās» Kuldīgas pilsētas svētku ietvaros), tādēļ arī dziesmu kurvis padevies tāds paprāvāks.

Zīmīgo nosaukumu «Kurvis» paši grupas dalībnieki pamato: «Kurvis jeb grozs ir latviešu identitātes neatņemama sastāvdaļa. Latvieša dzīves gājums sākas ar kurvi jeb šūpuli, un visu dzīvi tas pavada viņu savā ceļā – pirmais atraidījums no meitenes, kartupeļu talka rudenī, sēņu laiks, kukuļu kurvis, lielveikalu invāzija, iztikas minimuma grozs, groziņvakars kultūras namā».

«Labvēlīgais Tips» ar jauno koncertprogrammu «Kurvis» viesosies:

  • 11. martā - Ādažu Kultūras centrā, sākums plkst. 19:00
  • 12. martā  - Līvānu Kultūras centrā, sākums plkst. 18:00
  • 19.martā - Teātra namā «Jūras vārti» (Ventspils), sākums plkst. 17:00
  • 26. martā - Jelgavas Kultūras namā, sākums plkst. 19:00
  • 27. martā - Madonas Kultūras namā, sākums plkst. 15:00
  • 1. aprīlī - Liepājas OC Rožu zālē, sākums plkst. 19:00

Labvēlīgā Tipa koncerti raksturīgi ar gaumīgiem jokiem un pozitīvu, nedaudz vieglprātīgu, atmosfēru. Auditorijas atsaucība grupas koncertos neļauj māksliniekiem gulēt uz lauriem, bet katru gadu piedāvāt ko jaunu un kvalitatīvu - tā, lai publika nebūtu vīlusies. Pārsteigumi un labs garastāvoklis garantēts arī šajos koncertos, un galu galā – Fredim vienmēr ir ko teikt.

Biļetes uz pavasara koncertiem jau nopērkamas «Biļešu Paradīze» kasēs un «bilesuparadize.lv», to cena no Ls 5.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu