Verpakovskis no Grieķijas uz Azerbaidžānu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kā liecina ParSportu.lv rīcībā esošā informācija, pēc šīs futbola sezonas beigām vasarā Latvijas izlases uzbrukuma līderis Māris Verpakovskis visdrīzāk pārcelsies uz «FK Baku», ko tagad trenē Aleksandrs Starkovs.

Nevar noliegt, ka sportistiem mēdz būt «savi» treneri un Māra Verpakovska karjerā tāds ir Aleksandrs Starkovs. Tieši pie Starkova «Skonto» viņš sasniedza jaunu kvalitāti un pa īstam atvērās Latvijas izlasē 2003. un 2004. gada Euro 2004 kvalifikācijas un finālturnīra spēlēs.
Tālākais jau vairs nebija tik liels veiksmes stāsts. Kopš 2006. gada gandrīz katru sezonu viņš ir bijis citā klubā - Kijevas «Dynamo», «Getafe», «Hajduk», «Celta Vigo», «Ergotelis». Grieķijā divu sezonu laikā viņš guvis tikai trīs vārtus.

Starkovs jau ir vairākkārt uzsvēris, ka komandas pastiprināšanai vispirms izvēlēsies spēlētājus, ko labi pazīst. Viņš Verpakovski «FK Baku», droši vien, gribētu redzēt jau tagad, tomēr Māra pāreja no «Ergotelis» uz «Baku» šajā transfertu logā nav diez cik reāla. Kaut arī pēdējā laikā grieķu kluba sastāvā Māris nespēlē tik daudz kā viņam pašam gribētos. Toties pēc sezonas beigām šķēršļu vairs nebūtu - viņa sadarbība ar «Ergotelis» beigtos, bet Kijevas «Dinamo», ar ko Verpakovskim joprojām ir līgums, ir vienalga, kur viņš spēlē - «Ergotelis», «FK Baku» vai «Klaksvikar». Azerbaidžānas futbolā šobrīd apgrozās pieklājīgas naudas un klubu sastāvos parādās arī spēlētāji ar vārdu (kaut vai Emils Mpenza no Beļģijas).

Šāds notikumu pavērsiens nāktu par labu arī Latvijas izlasei, jo sevišķi kamēr tās galvenais treneris ir Aleksandrs Starkovs. Latvijas izlasē Verpakovskis aizvadījis 82 spēles un guvis 27 vārtus.

Azerbaidžānā šobrīd jau sekmīgi spēlē vairāki Latvijas futbolisti - Ģirts Karlsons, Andrejs Rubins, arī Pavels Doroševs, kas gan valsts izlasē nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu