Specdienesta darbinieks stāsta par visbriesmīgāko brīdi pēc sprādziena Domodedovā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kāda specdienesta pārstāvis, kas strādāja Domodedovas lidostā terora akta dienā, atzinies, ka visbriesmīgākais brīdis pēc sprādziena bijis, kad lidostas zālē, kurā gulēja mirušie, sāka vienlaikus zvanīt viņu mobilie telefoni, raksta «Komsomolskaja pravda».

Visi saprata, ka upuru tuvinieki pēc šausminošās ziņas cenšas viņus sazvanīt, cerībā, ka viņi vēl ir dzīvi.

Uz pirmajiem zvaniem miliči vēl esot atbildējuši, bet pārstājuši to darīt, jo bijis ļoti grūti zvanītājiem pateikt, ka viņu tuvinieks ir miris.

Kāda mirušā mobilajā telefonā pēc traģēdijas bijuši vairāk nekā simts neatbildētu zvanu.
Specdienesta darbinieks, kura vārds netiek atklāts, uzskata, ka tik daudz bojā gājušo sprādzienā bija dēļ jaudīgā sprādziena viļņa, nevis tādēļ, ka bumba bijusi pildīta ar īpaši bīstamām detaļām. Sprādziena vilnis cilvēkus trieca pret betona grīdu, un daudzi upuri nomira no asins zuduma.

Tāpat specdienesta pārstāvis ar sāpēm atceras, kā zālē, kurā gulēja mirušie, kliedzis un raudājis kāds jaunietis, kura meitene gājusi bojā.

Specdienesta pārstāvis uzskata, ka uz notikuma vietu nekavējoties vajadzēja izsūtīt psihologus. Pēc viņa domām tieši viņiem, nevis miličiem, vajadzēja atbildēt uz tuvinieku zvaniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu