Agnese Zeltiņa atgriežas uz skatuves «Teātra Observatorijā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Latvijas teātra mīļiem atkal būs iespēja redzēt izrādi ar talantīgās aktrises Agneses Zeltiņas dalību. Pēc septiņu gadu pārtraukuma viņa uz Latvijas teātra skatuves atgriežas ar Stellas lomu Gaļinas Poļiščukas iestudētajā izrādē «Ilgu tramvajs».

Pirmizrādi ar Agneses Zeltiņas piedalīšanos «Ilgu tramvajs» piedzīvos jau šonedēļ, 30.janvārī GP Teātra Observatorijā. Pati māksliniece atzīt, ka, strādājot mēģinājumos, sajūtas ir labas jo īpaši tādēļ, ka Latvijā viņai ir iespēja spēlēt dzimtajā valodā un tā ir liela laime. Šī atgriešanās loma Agnesei ir kā starts pirms jauniestudējuma pirmizrādes aprīlī, kura jau šobrīd tiek gatavota.

Agnese Zeltiņa, GP Teātra observatorijas aktrise: «Vēl neesmu spēlējusi izrādi skatītājiem, tikai mēģinu, un tās ir pilnīgi atšķirīgas lietas. Šobrīd darbs pie lomas man norit lielākoties vienatnē, arī tas darbs ar lomu, ko pamatsastāvs veica mēģinājumu procesā, man gājis secen. Taču jāsaka, ka Stellas lomu uztveru kā Dieva dāvanu. Parasti Blanša ir katras dramatiskās aktrises sapnis, taču Stella mani pārsteidz ar savu daudzpusību un neviennozīmīgumu, un šis raksturs jāpasniedz ļoti reljefi un niansēti. Tas, ka pirms manis šo lomu spēlējušas četras aktrises un katra ienesa savu krāsu, man uzliek netiešu pienākumu saglabāt šīs lomas pamatu, kas pēc 238 izrādēm vairs nav tik skaidri nolasāms kā sākumā. Tas ir milzīgs izaicinājums arī lomas apjoma dēļ.»

Aktrise arī atzīst, ka, neapšaubāmi, ir uztraukusies, taču vairāk domājot par savu patieso tikšanos ar lomu, nevis ar skatītāju zāli. Tieši tam šobrīd ir veltītas visas Agneses domas un enerģija. «Uztraukums ir nepieciešams, tas dod pareizo sajūtu. Es uztrauktos, ja neuztrauktos,» ir atklāta A.Zeltiņa.

Gaļinas Poļiščukas režisētā izrāde «Ilgu tramvajs», kas ir amerikāņu dramaturga Tenesija Viljamsa populārās lugas iestudējums, stāsta par garīgās un miesiskās sākotnes konfliktu, juteklisko dziņu un tiekšanos uz garīgo pilnību. Šo iestudējumu augtu novērtējuši gan Latvijas, gan ārvalstu teātra kritiķi.

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties «Biļešu serviss» kasēs un «bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu