Norisināsies «Fonofest» grupu konkursa pirmā kārta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien Cēsu «Fonoklubā» plkst. 22.00 norisināsies festivāla «Fonofest» grupu konkurss, uzstājoties apvienībām «Crocodile Steve», «Skapis» un «Arkādija».

Jau trešo gadu «Fonoklubs» rīko grupu konkursu, kura favorīts iegūs iespēju kāpt plašas auditorijas priekšā festivāla «Fonofest 7» ietvaros. Pirmajā kārtā bezmaksas koncertā uz skatuves stāsies trīs salīdzinoši jaunas un daudzsološas pašmāju apvienības.

Crocodile Steve kopš 2008. gada septembra praktizē Latvijā ne tik bieži dzirdamo stilu – ķeltu pankroku. Vēlāk pa burzmu tika ierakstītas pāris demo dziesmas grupas basģitārista garāžā, kur ieraksta kvalitāti nedaudz patraucēja tur noparkotā basista tēva motorlaiva. Tieši šis faktors vislabāk izceļ grupas būtību – slava un lauri nav primārais, svarīgākais tomēr ir tusiņš ar visām no tām izrietošajām sekām.

Dobeles apvienība «SKApis» spēlē pozitīvā latviešu SKA stilā, kas sevī mēdz ietvert arī regeju, roku un dažreiz – metālu. Grupas pirmsākumi rodami 2008. gada vasarā, kopā sanākot draugiem, kuri mūziku uzskata par svarīgu dzīves sastāvdaļu.

Kaut arī grupa «Arkādija» savu pirmo koncertu aizvadīja 2009. gadā, tās  stāsts aizsākās senāk. Grupas dibinātājs Ronalds Lietnieks barda cienīgā stilā, vienatnē spēlējot un rakstot dziesmas Arkādijas parkā, nonāca pie secinājuma – jāveido grupa. Caur paziņu loku un sludinājumiem izfiltrējās grupas sastāvs, kurš Ronalda mūziku papildina ar personīgo pārdzīvojumu.

konkurss@fonoklubs.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu