Izmeklēšanas komisija: noziegums Domodedovo lidostā ir atklāts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Noziegums, ka šīs nedēļas sākumā tika veikts Domodedovas lidostā Maskavā, ir atklāts. Tā sestdien paziņojis izmeklēšanas komisijas pārstāvis Vladimirs Markins.

Plašākus komentārus Markins medijiem sākotnēji nesniedza, norādot, ka sīkāka informācija tiks atklāta «nedaudz vēlāk».

Ziņu aģentūra «Interfax», atsaucoties uz kādu informācijas avotu, vēstī, ka Krievijas likumsargi patlaban veic vairāku aizdomās turamo personu aizturēšanu.

Dažas stundas pēc sākotnējā paziņojuma izmeklēšanas komisija paziņoja, ka lidostā uzspridzinājies kāds 20 gadus vecs vīrietis no Ziemeļkaukāza, taču atteicās nosaukt viņa vārdu, raksta LETA.

«Mēs esam noskaidrojuši tā terorista - spridzinātāja pašnāvnieka identitāti, kurš detonēja sprāgstvielas,» teikts komisijas paziņojumā. «Viņš izrādījās 20 gadus vecs kādas Ziemeļkaukāza republikas iedzimtais.»

Kā uzskata izmeklētāji, tā nav bijusi nejaušība, ka sprādziens noticis brīdi pēc tam, kad Domodedovas lidostā piezemējās vairāki reisi no Eiropas.

«Es vēlētos īpaši atzīmēt, ka tas nekādā ziņā nebija nejauši, ka terora akts tika veikts starptautiskajā ielidošanas zālē,» uzsvērts Markina izplatītajā paziņojumā. «Kā uzskata izmeklētāji, terora akts, pirmkārt un galvenokārt, bija vērsts pret ārvalstu pilsoņiem.»

Pirmdien notikušajā sprādzienā bez Krievijas pilsoņiem gāja bojā arī astoņi ārvalstnieki, tostarp divi austrieši, viens brits un viens vācietis.

Jau ziņots, ka pirmdien Domodedovo lidostā Maskavā nogranda sprādziens. Notikušajā dzīvību zaudēja 35 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 100 personas guva ievainojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu