Lužkovs intervijā Latvijas laikrakstam skaidro, ko vēlējās darīt Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Latvija pati aicināja cilvēkus ierasties, saņemt uzturēšanās atļauju, sagādāt investīcijas un palīdzēt Latvijai pacelt ekonomiku. Vai tad tas nav gana labs iemesls? Uzturēšanās atļauja man nav pašmērķis. Tā ir iespēja paplašināt savas darbības robežas pēc aiziešanas no mēra amata, intervijā laikrakstam «Diena» sacīja bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs.

«Kādēļ tieši Latvija? Protams, es varu pieprasīt uzturēšanās atļauju arī citās Eiropas valstīs, tomēr Latvija ir izdevīgāks variants. Šeit faktiski nav valodas barjeras, man ir saprotama cilvēku mentalitāte, Latvijas ekonomikai nepieciešamas investīcijas. Latvijā īstenot daudzus projektus ir interesantāk nekā Centrāleiropas un Rietumeiropas valstīs,» skaidroja bijušais Maskavas mērs.

Jautāts komentēt Latvijas varas lēmumu par iekļaušanu melnajā sarakstā, Lužkovs norādīja: «Es uzskatu, ka tas ir pārpratums, kurā noteicošais ir politiskais aspekts. Starp citu, es vēl aizvien neesmu saņēmis šo lēmumu, kas sacēlis tik lielu traci. Neesmu pārliecināts, ka tas ir nevainojams no juridiskā viedokļa.»

«Iegūstot uzturēšanās atļauju Latvijā, es pievērsīšos biznesa projektiem, kas tik ļoti nepieciešami jūsu valstij. Ticiet man – kad es pieņēmu lēmumu būvēt Jelgavā automontāžas rūpnīcu, tas nebija uz emocijām balstīts lēmums. Tas bija saimniecisks lēmums, un esmu pārliecināts, ka nāks par labu gan Latvijai, gan Krievijai,» norādīja Lužkovs.

Viņš norāda, ka nekad nav teicis neko sliktu par Latviju, bet gan izteicās bargi par krievvalodīgo iedzīvotāju stāvokli.

Tāpat Lužkovs intervijā norādīja: «Latvijai pienācis laiks atteikties no izdabāšanas citiem. Latvija ir neatkarīga valsts. Ja kāds teiktu, ka Latvijas varas iestādes šo lēmumu pieņēmušas pēc Krievijas varas iestāžu ieteikuma, tas būtu skandāls.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu