Strīķe jau pirms vairākiem gadiem cietusi uzbrukumā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pašreizējā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe pirms vairākiem gadiem, kad vēl ieņēma amatu Drošības policijā, jau cieta uzbrukumā.

Saskaņā ar apsūdzību, kas atreferēta aģentūras BNS rīcībā esošajā Rīgas apgabaltiesas spriedumā, 2002. gada jūlijā pēc robežsarga pieprasītā kukuļa nodošanas Rīgas lidostā robežsardzes darba kabinetā Drošības policijas darbinieki robežsargu kā aizdomās turēto personu aizturēja.

Aizturēšanas laikā robežsargs izrādīja fizisku pretošanos, proti, centās izrauties no Drošības policijas darbinieku satvērieniem, vairākkārtīgi iesita toreizējai Drošības policijas darbiniecei Strīķei pa rokām, no kā viņai radās miesas bojājums - labā apakšdelma sasitums, kas pieskaitāms viegliem miesas bojājumiem bez veselības satricinājuma.

Robežsargs pretojoties nokļuva pāris metru no kabineta ieejas durvīm un centās izkļūt no lidostas pa izejas durvīm, kas viņam tomēr neizdevās.

Pirms aizturēšanas un tās laikā Strīķe un viņas kolēģis bija informējuši robežsargu, ka ir no Drošības policijas.

Tiesa robežsargam par 200 ASV dolāru kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un uzbrukumu Strīķei piesprieda nosacītu cietumsodu un naudas sodu.

Jau vēstīts, ka Latvijas Radio (LR) nedēļas nogalē publiskoja tā rīcībā esošas ziņas par atentāta plānošanu pret KNAB priekšnieka vietnieci Strīķi. Daži mediji draudus Strīķei saistīja ar Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča aizturēšanu. Viņš aizturēts par 50 000 eiro kukuļa došanu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonai.

Vairāki avoti LR apstiprinājuši, ka Strīķei izteikti ne tikai vienkārši draudi, bet gan pasūtīta viņas nogalināšana. Līdz ar to Valsts policija norīkojusi viņai īpašu apsardzi. Oficiāli gan šo informāciju policija neapstiprina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu