Mazākā gripas izplatība ir Kurzemes reģionā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pagājušās nedēļā Latvijā pieauga saslimstība ar gripu - vidēji pagājušajā nedēļā ar gripas pazīmēm pie ārsta vērsās 10 000 iedzīvotāju, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) epidemiologu apkopotā informācija. Līdz 8.februārim laboratoriski apstiprināti 1183 gripas saslimšanas gadījumi un reģistrēti 15 nāves gadījumi pacientiem ar laboratoriski apstiprinātu gripas diagnozi.

Nedēļas laikā par 47% pieaudzis B tipa gripas vīrusa īpatsvars, bet joprojām dominējošais ir A tipa gripas vīruss, norāda LIC.

Šobrīd visvairāk ar gripu slimo bērni vecumā no 0-14 gadiem, kā arī augsta saslimstība vērojama vecuma grupā no 15-64 gadiem.

Mazāka gripas izplatība vērojama Kurzemes reģionā, kur Liepājā slimojošo skaits salīdzinoši ar iepriekšējo nedēļu samazinājies par 50%, un Ventspilī saslimstības līmenis nav pārsniedzis epidēmisko slieksni.

LIC epidemiologi prognozē, ka šonedēļ saslimstības līmenis ar gripu varētu saglabāties iepriekšējā līmenī un turpmāk pakāpeniski samazināties.

LIC atgādina: ja ir parādījušās slimības pazīmes – kaulu laušana, sauss klepus, paaugstināta temperatūra, galvas sāpes, nekavējoties ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu. Īpaša riska grupa šajā A H1N1 pandēmiskā gripas epidēmijā ir grūtnieces, kam 18 Eiropas reģiona valstīs stingri tiek rekomendēta vakcinācija pret gripu. Ir jāizvairās no lielu pasākumu, lielveikalu apmeklēšanas, bieži jāmazgā rokas un jāvēdina telpas. Būtiska loma augšējo elpceļu un gripas vīrusu aktīvas cirkulācijas laikā ir organisma aizsargspēju stiprināšanai, uzturā vairāk jālieto dārzeņi un augļi, vitamīni, vairāk jāuzturas svaigā gaisā, jāizvairās no stresa situācijām un kārtīgi jāizguļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu