KNAB sācis informācijas noplūdes analīzi par Strīķei izteiktajiem draudiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iekšējās drošības nodaļa sākusi informācijas analīzi par to, kā medijos noplūdušās ziņas par bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja un FM muitas un nodokļu departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča apcietināšanas lietu un aizvadītajā nedēļā KNAB priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei izteiktajiem draudiem, informē portāls «pietiek.com».

Pēc KNAB preses pārstāves Ievas Karlsbergas teiktā, KNAB iekšējās drošības nodaļa analizējot informācijas noplūdes faktus, lai noskaidrotu, «kādā veidā bija iespējams, ka publiskajā telpā nonāca tāda informācija, kurai nebija jābūt publiskai».

Speciāla dienesta pārbaude par informācijas noplūdi Vaškeviča aizturēšanas un Strīķes draudu lietās neesot sākta, KNAB esot tiesības analizēt faktus arī tad, ja nav izdots biroja vadītāja rīkojums par atsevišķas pārbaudes sākšanu, atzinusi KNAB preses pārstāve.

Karslberga uzsvērusi, ka KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis informācijas nopludināšanu nepārmetot medijiem. Biroja vadītāju darot bažīgu tas, kādā veidā un ar kā palīdzību sensitīva informācija, kas skar personas tiesības un var ietekmēt izmeklēšanas procesu, nonākot pie žurnālistiem.

Vilnītis neapšaubot, ka žurnālistiem esot jādara savs darbs un jāpublicē tas, kas nonācis viņu rīcībā, ievērojot sabiedrības intereses, taču jautājums esot, vai informācija, kas apdraudētu kādas personas drošību vai izmeklēšanas procesu, ir sabiedrības interesēs. KNAB ļoti novērtētu, ja mediji, pirms publicēt sensitīvu informāciju, izvērtētu, vai tas ir to vērts, vai tas netraucēs izmeklēšanai, lai pierādītu personas vainu smagā noziegumā.

jau ziņots, ka Vilnītis intervijā Latvijas radio pauda bažas par informācijas, kas saistīta ar Vaškeviča lietu un Strīķei izteiktajiem draudiem, noplūdi medijos. Viņš pauda uzskatus, ka cilvēks, kurš par šo faktu informējis medijus, visticamāk, rīkojies nelikumīgi, un šo faktu, cerams, pārbaudīšot tiesībsargājošās institūcijas.

Pagājušā gada nogalē Vilnītis ierosināja dienesta pārbaudes - divas disciplinārlietas - pret KNAB priekšnieka vietniekiem Strīķi un Andri Vilku par abu amatpersonu vairākiem medijiem oficiāli sniegtajām intervijām. Pret Vilku ierosinātā pārbaude noslēgsies 24.februārī, pret Strīķi - 3.martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu