Mediji: Domodedovas spridzinātājs dienēja Krievijas jūras spēkos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Aizdomās turamais Domodedovas spridzinātājs īsu brīdi dienējis Krievijas jūras spēkos, ceturtdien vēsta mediji.

Izmeklētāji uzskata, ka traģisko sprādzienu, kurā 24.janvārī dzīvību zaudēja 36 cilvēki, bet vairāk nekā 100 tika ievainoti, Maskavas lidostā sarīkoja 20 gadus vecais Magomeds Jevlojevs no Ingušijas.

Vien dažus mēnešus pirms uzbrukuma Jevlojevs uz īsu brīdi dienēja Krievijas Klusā okeāna flotē Vladivostokā.

Pēc iesaukuma viņš dienēja trīs mēnešus, bet tad saņēma atļauju doties apraudzīt sasirgušo tēvu un dienestā tā arī neatgriezās, liecina plašsaziņas līdzekļos izskanējusī informācija.

Kā stāsta viņa tēvs, Magomeds no mājām devies prom pērn septembrī un pēdējo reizi redzēts īsi pirms uzbrukuma kopā ar māsu un brāli. Viņi aizturēti aizdomās par saistību ar sprādziena rīkošanu.

Jau ziņots, ka atbildību par lidostā sarīkoto sprādzienu uzņēmies Ziemeļkaukāza nemiernieku kustības «Kaukāza emirāts» līderis Doku Umarovs.

«Operācija tika veikta pēc mana rīkojuma,» videoierakstā nemiernieku tīmekļa vietnē «kavkazcenter.com» paziņojis Umarovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu