Zaķis pārsteigts par Mūrnieces demisiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Apvienības «Vienotība» (V) Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis esot diezgan pārsteigts par iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) demisijas iesniegumu, šodien žurnālistiem izteicās Zaķis.

Zaķis norādīja, ka vairāk par šo Mūrnieces soli varētu runāt pēc iepazīšanās ar sīkākām detaļām.

Arī Saeimas priekšsēdētāja un partijas «Jaunais laiks» līdere Solvita Āboltiņa pagaidām Mūrnieces soli komentēt nevēlējās, norādot, ka vispirms savs viedoklis jāpauž premjeram Valdim Dombrovskim (V) un pašai Mūrniecei. Tikai pēc abu politiķu tikšanās būšot zināms, vai Dombrovskis pieņems Mūrnieces demisiju.

Āboltiņa arī uzsvēra, ka pagaidām neviens nevarot lemt par kādu jaunu kandidātu iekšlietu ministra amatam, kamēr «vecais vēl nav atlaists».

«Vienotības» koalīcijas partneres Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA norādīja, ka viņām liela prieka par šādu Mūrnieces lēmumu neesot. «Vienmēr viņu esmu augsti vērtējis un viņa kā cilvēks ir ļoti labs kolēģis,» sacīja politiķis.

Brigmanis gan atzina, ka tas ir liktenis, ar ko jārēķinās ministriem - viņiem dažreiz jāuzņemas atbildība par notikumiem, kuros nav vainīgi.

Apvienības «Saskaņas centrs» (SC) frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins aģentūrai LETA atzina, ka jautājums par Mūrnieces demisiju esot sarežģīts un viņš nevarot premjera vietā spriest par iespējamo rīcību.

Tomēr Agešins atgādināja, ka Mūrniece Saeimas vēlēšanās saņēma ļoti daudz mīnusiņu no «Vienotības» vēlētājiem un parlamentā neiekļuva. «Paši «Vienotības» vēlētāji viņai pateica «nē». Neraugoties uz to, premjers Dombrovskis uzņēmās atbildību un viņu nominēja ministres amatam. Iespējams, ka viņš tagad var labot savu kļūdu,» pieļāva SC politiķis.

LETA jau ziņoja, ka Mūrniece šodien premjeram iesniegusi demisijas rakstu, aģentūru LETA informēja ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele.

Ministre darba pienākumus domā pārtraukt pildīt no 28.februāra.

Dombrovskis pašlaik nekādus lēmumus par iekšlietu ministres demisijas iesniegumu nepieņems, jo vēlas klātienē ar viņu šo jautājumu pārrunāt.

Kā aģentūru LETA informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne, nekādi lēmumi netiks pieņemti, kamēr Dombrovskis ar Mūrnieci nebūs ticies klātienē.

Mūrniece atvaļinājumā atrodas līdz 18.februārim, bet atlūgumā ministre paudusi vēlmi atstāt amatu no 28.februāra. Ministres pienākumus patlaban pilda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu