Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) vēlmi atkāpties no ieņemamā amata pamatojusi ar savu politisko atbildību, intervijā aģentūrai LETA sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš gan uzsvēra, ka lēmumi par demisijas pieņemšanu būs tikai pēc tikšanās ar pašu ministri pirmdien, 21.februārī. Šī izveidojusies situācija vēl tikšot pārrunāta arī «Jaunā laika» un «Vienotības» valdē.

Premjeram šodien bijusi telefonsaruna ar Mūrnieci, kurā viņa apliecinājusi vēlmi pamest amatu, to saistot ar savu politisko atbildību, jo diemžēl atkal policijas darbinieki bijuši iesaistīti noziegumā - aplaupot kādu automašīnu. Tāpat diskusijas par ministres atbildību bija arī pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kur spēļu zāles aplaupīšanu veica policisti.

«Es gribētu šo jautājumu vispirms personīgi izrunāt ar ministri,» uzsvēra Dombrovskis, norādot, ka līdz tam laikam nevēlas nākt klajā ar kādiem plašākiem paziņojumiem vai arī «atvērt politisko tirgu» par šo amatu.

Kā ziņots, demisijas rakstu iesniegusī iekšlietu ministre ar šo soli aicina «katru Latvijas iedzīvotāju padomāt par savu atbildību, sniegt padomus, palīdzēt, domāt līdzi un darboties līdzi, nevis tikai aktīvi kritizēt».

Kā aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele, Mūrniece uzskata, ka divu gadu laikā kopš atrašanās iekšlietu ministres amatā viņa ir bijusi spiesta pieņemt un īstenot gadiem atliktus lēmumus, turklāt IeM arī tā saucamajos treknajos gados ir bijusi visnabadzīgākā ministrija.

Ar pašu Mūrnieci aģentūrai LETA joprojām nav izdevies sazināties, jo uz tālruņa zvaniem un īsziņām viņa neatbild.

Kā ziņots, Mūrniece šodien premjeram ir iesniegusi demisijas rakstu. Ministre darba pienākumus plāno pārtraukt pildīt no 28.februāra.

Patlaban iekšlietu ministre atrodoties atvaļinājumā ārpus Latvijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp