Eksperti apšauba sazvērestības pret Mūrnieci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Daudzi eksperti uzskata, ka šobrīd Latvijā notiekošais ir mēģinājums piespiest atkāpties iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (V). Tomēr krimināltiesību eksperts Andrejs Judins netic «sazvērestības teorijai» Mūrnieces atkāpšanās lietā, vēstī portāls «Mixnews.lv».

«Es neticu, ka policisti metušies noziedzībā, lai gāztu Mūrnieci. Vienkārši mūsu valstī ir noziedzība un noziedznieki mēdz būt arī policisti. Es nesaistītu šīs divas lietas. Kad noziegumu izdara policists, mēs to uztveram īpaši sāpīgi,» intervijā radiostacijai «Baltkom 93,9» norādīja Judins.

Tāpat uzskata arī politologs Jurģis Liepnieks. Viņš norāda, ka iemesls nav sazvērestība, bet gan Mūrnieces neprofesionalitāte.

«Nedomāju, ka šeit ir kādas sazvērestības teorijas. Dzīve ir dzīve, krīze, konsolidācija, noziedzības līmeņa celšanās. Mūrniece jau sen netiek galā ar pienākumiem. Taču dīvaini, ka viņa tik ilgi un stūrgalvīgi skaidroja, ka strādās arī pēc Jēkabpils notikumiem un tagad pēkšņi aiziet. Tas ir neprofesionāli un nenopietni. Ja viņa aizietu pēc Jēkabpils traģēdijas, tad to varētu uzlūkot kā labu PR gājienu. Aiziešana tagad viņas reputāciju neglābs,» norādīja Liepnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu