Policija negūst apstiprinājumu Strīķes apdraudējumam

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Valsts policija pagaidām nav guvusi apstiprinājumu ziņām par apdraudējumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei.

Kriminālpolicijas priekšnieks Rauls Kviesītis piektdien žurnālistiem paziņoja, ka par draudiem pret Strīķi ir sākts kriminālprocess, bet nav gūti pārliecinoši pierādījumi, ka Strīķes dzīvība būtu apdraudēta.

«Vai policija kādu sargā vai nesargā? Vēlreiz atkārtošu, ka mēs šādu informāciju ne apstiprinām, ne noliedzam. Taču par faktu ir ierosināta krimināllieta. Pārbaudes gaitā patlaban pārliecinoši fakti par apdraudējumu nav gūti,» viņš norādīja.

Kriminālprocess sākts par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus. Pēc kriminālprocesa pabeigšanas vai izbeigšanas policija sola sniegt informāciju, lai būtu skaidrība šajā jomā.

Plašāku informāciju Kviesītis nesniedza.

Jau vēstīts, ka Latvijas Radio (LR) nesen publiskoja tā rīcībā esošas ziņas par atentāta plānošanu pret KNAB priekšnieka vietnieci Strīķi. Atsevišķi mediji draudus Strīķei saistīja ar Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča aizturēšanu. Viņš aizturēts par 50 000 eiro kukuļa došanu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonai. Vairāki avoti LR apstiprinājuši, ka Strīķei izteikti ne tikai vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu. Līdz ar to VP norīkojusi viņai īpašu apsardzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu