Portāls: zināmi «Vienotības» kandidāti iekšlietu ministra amatam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iepriekš izskanēja informācija par ZZS ieteiktajiem kandidātiem iekšlietu ministra amatam, savukārt portāls «Pietiek.com» norāda, kas ir  «Vienotības» kandidāti - «Jaunais laiks» Rīgas domes deputāts Olafs Pulks un «Vienotības» Saeimas deputāts, parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis.

Bez šiem abiem Vienotības kandidātiem neoficiāli izskan vēl divi kandidāti, kurus iekšlietu ministra amatam ieteikusi virzīt ZZS un kuri sabiedrībai tiktu pasniegti kā iekšlietu sistēmas profesionāļi. Proti, tie ir līdzšinējais Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis un bijušais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs, ilggadējais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks pensionētais ģenerālis Aivars Straume.

Par Ķuža un Straumes kā iekšlietu ministru kandidātu priekšrocībām tiek atzīts fakts, ka abi nāk no iekšlietu sistēmas, labi pārzina iekšlietu un drošības dienestu struktūru un ir ieguvuši, īpaši Ķuzis, augstu autoritāti iekšlietu un Valsts policijas struktūrās. Abu šo profesionāļu kandidatūras tiek minētas, ņemot vērā problēmas, kas iekšlietu sistēmā radušās, un argumentu, ka sistēmu spētu sakārtot tikai ministrs, kurš nāk no profesionāļu aprindām un kuram ir laba reputācija un autoritāte, skaidro «pietiek.com».

Savukārt «Vienotības» augšgalā neformāli apspriesto iekšlietu ministra kandidātu – Pulka un Latkovska – izredzes tiek vērtētas nevienprātīgi. Par Pulka mīnusu uzskata to, ka viņam līdz šim nav bijusi saskarsme ar iekšlietu struktūrām, viņš ar iesniegumiem vien ir vērsies Ģenerālprokuratūrā. Savukārt par Latkovski izskan, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāja amats viņam jau uzticēts ar handikapu.

Portāls norāda: noprotams gan arī, ka «Vienotība» turpina meklēt vēl citus kandidātus iekšlietu ministra amatam, jo apvienības līderi apzinoties - gan no politiskā, gan valsts drošības viedokļa nebūtu pieļaujams, ka iekšlietu ministra portfeli iegūtu ZZS nosaukts un ar partiju tieši saistīts kandidāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu