Noskaidroti kinoteātra traģēdijas iemesli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: esc.ape(d), CC licence

Sestdien līdz traģēdijai, kad kinoteātrī «Forum Cinemas» filmas izskaņā tika nošauts cilvēks, nonākts no strīda par popkorna ēšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija no tiesībsargājošajām iestādēm.

Konfliktā bija iesaistīti divi - 1968. un 1983.gadā dzimuši - vīrieši, kuri agrāk nav bijuši pazīstami. Filmas «Melnais gulbis» seansa sākumā abi vīrieši sākuši konfliktēt par pārāk skaļu popkorna ēšanu, tad konflikts it kā pierimis, bet seansa beigās atkal eskalējis, līdz jaunākais vīrietis nāvējoši sašāvis vecāko.

Kāda notikuma aculieciniece aģentūrai LETA stāstīja, ka konflikts nav bijis skaļš - pirms šāviena faktiski nekas neesot liecinājis, ka kinozālē ir izcēlies konflikts.

Pēc aculiecinieces teiktā, negadījums noticis filmas «Melnais gulbis» seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri. No zāles aizmugures pēkšņi atskanējis šāvienam līdzīgs troksnis. Zālē esošie cilvēki bija neizpratnē par notikušo, taču īpaša panika nesekoja, stāstīja lieciniece. Īsi pēc šāviena cilvēki sākuši saukt ārstu, bet iespējamais šāvējs nekur neesot bēdzis.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, persona, kura varētu būt izdarījusi šāvienu, ir aizturēta un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Pēc policijas sākotnēji sniegtajām ziņām, starp personām bija izcēlies «lokāls konflikts», kas «pāraudzis ieroča pielietošanā».

Minētajam juristam šaujamieroču tēma varētu būt īpaši tuva, jo savulaik viņš mācību procesā pievērsies šaujamieroču aprites jomas pētīšanai. Vienā no saviem darbiem pirms vairākiem gadiem viņš bija paudis viedokli, ka Latvijā esot ierobežotas cilvēku tiesības izmatot pašus efektīvākos aizsardzības līdzekļus un daļa ierobežojumu, viņaprāt, esot neloģiski.

Pēc viņa domām, būtu jāatļauj pieredzējušiem šaujamieroču lietotājiem iegūt īpašumā automātiskos šaujamieročus. Tāpat pausts viedoklis, ka būtu jāatceļ pašaizsardzībā izmantojamo kalibru, glabājamo patronu un nēsājamo šaujamieroču skaita ierobežojumi, aizliegums nēsāt šaujamieročus ar patrontelpā ievietotu patronu, kā arī jāizslēdz šaujamieroča lietotāja pienākums mazināt kaitējumu uzbrucējam.

Aizturētais savās publikācijās bija paudis uzskatu, ka būtu jāatsakās no ieroču glabāšanas atļaujām un jāizsniedz tikai nēsāšanas atļaujas, kuras varētu neizsniegt tikai ļoti konkrētos gadījumos.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorants, kurš savulaik beidzis Policijas akadēmiju, taču mācījies tur civilā kārtā un nav bijis policists. Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes.

«Forum Cinemas» pārstāvji aģentūrai LETA atteicās sniegt jebkādus komentārus par notikušo. Tikmēr «Forum Cinemas» sestdienas vakarā turpināja darbu kā ierasts un nekas neliecināja par notikušo traģēdiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu