Kinoteātrī nošautais vīrietis bijis bankas «Citadele» augsta ranga darbinieks

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kishonvisual, CC licence

Valsts policija pirmdien lūgs tiesu piemērot apcietinājumu vīrietim, kurš sestdien kinoteātrī ar vairākiem šāvieniem nogalināja bankas «Citadele» augsta ranga darbinieku.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava aģentūrai BNS plašākus komentārus par lietas apstākļiem pagaidām nevēlējās sniegt, taču apstiprināja, ka policija pirmdien lūgs aizturēto apcietināt. Viņa arī apstiprināja, ka ekspertīzē noskaidros, vai aizturētais nav bijis apreibinošo vielu ietekmē.

Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesā aģentūra BNS noskaidroja, ka tiesa par apcietinājuma nepieciešamību lems plkst.13.30. Aģentūrai BNS zināms, ka aizturētais ir Nikolajs Zikovs.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka nošautais ir bankas «Citadele» Aktīvu un pasīvu pārvaldes nodaļas vadītājs Aigars Egle.

Egles paziņa viņu raksturoja kā ārkārtīgi godprātīgu un mierpilnu cilvēku un norādīja, ka nevar iedomāties, ka viņš būtu izraisījis konfliktu kinoteātrī.

Informācija sociālajā portālā «LinkedIn» liecina, ka Egle no 1993. līdz 2008.gadam strādājis dažādos amatos Latvijas Bankā, bet 2008.gada vidū sācis strādāt «Parex bankā».

Pēc bankas sadalīšanas viņš turpinājis darbu «Citadelē». Egle bija ieguvis maģistra grādu finansēs Londonas universitātē un šogad plānoja iegūt doktora grādu Rīgas Tehniskajā universitātē.

Aģentūra BNS sazinājās ar «Kino Citadele» administrāciju, taču tur atteicās savienot ar «Forum Cinemas» direktoru Ati Amoliņu un norādīja, ka komentāri netiks sniegti, jo izmeklēšana ir policijas kompetence.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā kinoteātrī «Kino Citadele» nošauts cilvēks. Iespējamais šāvējs ir 1983.gadā dzimis vīrietis, kurš aizturēts uz vietas, savukārt nāvējoši sašauts 1968.gadā dzimis vīrietis. Vīrietis nogalināts no legāli nesāta ieroča, turklāt šāvējam oficiāli piederējuši vēl divi šaujamie.

Aizturētais pēc profesijas ir jurists.

Šaušanas iemesli pagaidām ir neskaidri, policija vien norāda, ka abu personu starpā bijis spontāns lokāls konflikts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu