Advokāti: kinoteātrī notikušās slepkavības iespējamais vaininieks vien atvairījis uzbrukumu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sestdien notikušās slepkavības kinoteātrī iespējamā vaininieka aizstāvji apgalvo, ka viņu klients, lietojot šaujamieroci, atvairījis uzbrukumu un savu vainu slepkavībā neatzīst.

Aizturētās personas advokātu Viļa Sruoģa un Andreja Voroncova izplatītajā paziņojumā presei teikts, ka, pēc viņu rīcībā esošās informācijas, aizturētā persona ir kļuvusi par neitralizētā uzbrucēja nemotivētas agresijas upuri.

Legāli iegādātais šaujamierocis tika lietots, ievērojot visas likuma prasības, lai atvairītu uzbrukumu, kurš reāli apdraudēja aizturētās personas veselību un dzīvību.

«Izdarīto šāvienu skaits ir izskaidrojams ar to, ka uzbrucējs mēģinājis vardarbīgi atņemt ieroci, un visi šie šāvieni izdarīti cīņas laikā un noteikti netika vērsti uz to, lai uzbrucēju nonāvētu,» minēts paziņojumā.

Lai arī policija pirmdienas rītā paziņoja, ka vēl tiks noskaidrots, vai aizturētais bijis apreibinošo vielu ietekmē, advokāti paziņojumā presei apgalvo, ka apreibinošas vielas aizturētā asinīs nav konstatētas.

«Savukārt ir pamats uzskatīt, ka neitralizētais uzbrucējs ir bijis alkohola reibuma stāvoklī, un tas bija viens no viņa nemotivētās agresijas iemesliem.

Turklāt, pēc advokātu rīcībā esošās informācijas, viņu klients ir izsaucis policiju un ātro medicīnisko palīdzību. Tikai pēc tam viņu aizturēja, un aizturēšanai viņš nav pretojies.

Savu vainu slepkavībā advokātu klients neatzīst un uzskata, kā rīkojies nepieciešamās aizstāvēšanās robežās.

Aizturētais iepriekš nav saukts pie kriminālatbildības un administratīvās atbildības, kas būtu saistīta ar agresiju vai vardarbību, vai pārkāpumiem šaujamieroču aprites jomā, kaut gan ieroču nēsāšanas atļauja viņam izsniegta vairāk nekā pirms sešiem gadiem.

Atsevišķu Valsts policijas amatpersonu pārsteidzīgi apgalvojumi par slepkavību ar nodomu bez visu lietas apstākļu pienācīgas izvērtēšanas liecina vai nu par šo amatpersonu zemu juridiskās kvalifikācijas līmeni, vai mēģinājumiem novērst sabiedrības uzmanību no patiesajām policijas problēmām, uzsvērts paziņojumā.

Advokāti uzskata, ka vispirms būtu sagaidāmi vismaz provizoriskie izmeklēšanas, tostarp attiecīgu ekspertīžu, rezultāti, lai varētu izdarīt slēdzienus par notikušās traģēdijas iemesliem un apstākļiem.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā kinoteātrī «Kino Citadele» nošauts 1968.gadā dzimušais bankas «Citadele» Aktīvu un pasīvu pārvaldes nodaļas vadītājs Aigars Egle.

Iespējamais šāvējs ir 1983.gadā dzimušais Nikolajs Zikovs, kurš pēc profesijas ir jurists.

Vīrietis nogalināts no legāli nesāta ieroča, turklāt šāvējam oficiāli piederējuši vēl divi šaujamie.

Šaušanas iemesli pagaidām ir neskaidri, policija vien norāda, ka abu personu starpā bijis spontāns lokāls konflikts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu