Šāvējs kinoteātrī varētu būt pārkāpis Ieroču aprites likuma normas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Jurists Nikolajs Zikovs, kurš sestdienas vakarā kinoteātrī «Forum Cinemas» filmas «Melnais gulbis» izskaņā nošāva cilvēku, iespējams, pārkāpis Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma normas, kas aizliedz ar ieročiem apmeklēt publiskus pasākumus.

Likuma 22.panta 12.daļā teikts, ka «fiziskajai personai aizliegts ar ieročiem, munīciju un speciālajiem līdzekļiem apmeklēt sabiedrībai pieejamus svētku, piemiņas, izklaides, sporta vai atpūtas pasākumus publiskā vietā, izņemot gadījumu, kad to atļāvis pasākuma organizators».

Kinoteātra «Forum Cinemas» interneta mājaslapā publicētajos klientu iekšējās kārtības noteikumos teikts, ka kinoteātrī ir aizliegts ņemt līdzi aukstos ieročus un šaujamieročus, pārliecinājās aģentūra LETA.

Kā ziņots, nogalinātās Aigars Egle bija bankas «Citadele» augsta līmeņa darbinieks, četru bērnu tēvs. Viņš tika nošauts meitas acu priekšā, kad netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Zikovam, spriežot pēc viņa agrākajām publikācijām, šaujamieroču tēma ir īpaši tuva, un viņš aizstāvējis vēl plašākas tiesības bruņoties. Piemēram, pēc šī jurista domām, privātpersonām būtu jāatļauj iegādāties pat automātiskos šaujamieročus, kā arī jāizslēdz šāvēja pienākums aizsargājoties mazināt kaitējumu uzbrucējam.

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas «Melnais gulbis» seansa laikā uzvedies nepieklājīgi - izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem.

Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp 1968.gadā dzimušo Egli un pāris rindas augstāk sēdošo 1983.gadā dzimušo Zikovu notikusi vārdu apmaiņa.

Tad Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Slepkavu aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad viņš mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Šodien tiesa lems par Zikova apcietināšanu.

Paziņojumu par notikušo šodien izplatījuši Zikova advokāti Vilis Sruoģis un Andrejs Voroncovs, kuri Zikova rīcību nodēvējuši par «uzbrukuma atvairīšanu». Jurists esot kļuvis «par nemotivētas agresijas upuri». Vainu slepkavībā Zikovs neatzīst un uzskata, ka rīkojies «nepieciešamās aizstāvēšanas robežās».

Nogalināto Egli šie abi advokāti savā paziņojumā atļāvušies nodēvēt par «neitralizētu uzbrucēju».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu