Politoloģe: Mūrniece uzskatīja, ka «galvu ciršana» visu atrisinās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

[Iekšlietu ministre Linda] Mūrniece (V) parādījusi, ka viņa kā ministre ir emocionāli nestabila. Viņa uzskata, ka «galvu ciršana» ir izeja no situācijas, intervijā radio «Baltkom 93,9» savu viedokli pauda politoloģe Iveta Kažoka.

«Domāju, ka šobrīd mēs redzam iekšlietu sistēmas krīzes vai kraha simptomus. Mūrniece ir emocionāli nestabila ministre. Viņa nodarbojas ar «galvu ciršanu». Iespējams, Iekšlietu ministrijas vadītāja domāja, ka, nomainot viņai nelojālos cilvēkus pret lojāliem, viņa atrisinās visas problēmas. Viņa pat bloķē to cilvēku kontus, kas mikroblogā «Twitter» uzdod nepatīkamus jautājumus. Tajā ir visa «Vienotības» traģēdijas būtība. Iespējams, viņa apzinājās, kurp iet, taču nesaprata, ko nozīmē būt par ministri demokrātiskā valstī. Viņa domāja, ka «galvu ciršana» ir izeja no situācijas,» teica Kažoka.

Kažoka uzskata, ka gadījumā, ja Mūrniece paliktu amatā, tad «Vienotības» reitingiem tas būtu beigu sākums.

«Es nemeklētu sazvērestības teorijas. Ja viņa cer turpināt darbu, paziņojot par savu demisiju, tad to var nosaukt par farsu vai vājprātu. Ja šis jautājums tiks izskatīts Saeimā, opozīcija balsos par to, lai viņa paliek, jo viņa ir «Vienotības» vājakais posms. Viņa nepieciešama valdības gāšanai. «Vienotības» PR tā būs katastrofa,» skaidroja Kažoka.

Politoloģe atzīmēja, ka gadījumā, ja būs uzticības balsojums Saeimā, Mūrniece paliks amatā un izliksies, ka ir pierunāta palikt.

«Mūrniece no savām kļūdām nav mācījusies un divu gadu laikā nav augusi,» uzskata Kažoka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu