Mūrniece: nākamajam iekšlietu ministram jābūt politiķim un no JL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tā ir mana izšķiršanās, - es premjeram Valdim Dombrovskim (V) uzstāju uz savu demisiju pēc 6.jūnija,» - LTV raidījumā «Labrīt, Latvija» sacīja demisijas rakstu iesniegusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V).

6.jūnijs Mūrnieces darba kalendārā jau sen esot bijis atzīmēts kā laiks, līdz kuram iekšlietu sistēmā jāpabeidz plānotās reformas pēc Jēkabpils traģiskajiem notikumiem. «Lēmumu par demisiju pieņēmu es, premjers par to informēja «Vienotības» valdi,» sacīja ministre un piebilda, ka «Jaunais laiks» paudis atbalstu viņai gan kā Lindai Mūrniecei, gan kā iekšlietu ministrei.

Uz jautājumu par iespējamajiem iekšlietu ministra kandidātiem, Mūrniece uzsvēra, ka pašlaik publiski izskanējušie uzvārdi esot mediju izvirzīti kandidāti. Ar premjeru ir vienošanās, ka «pašlaik es esmu iekšlietu ministre, - kad pienāks laiks, viņš izraudzīsies kandidātu», skaidroja ministre.

Mūrniece norādīja, ka arī jaunais ministrs noteikti būšot no «Jaunā laika», visticamāk, viņš nebūs no iekšlietu struktūras, nebūs profesionālis. «Tas ir politisks amats, - politiķim ir jāieņem ministra amats,» ir pārliecināta Mūrniece, uzsverot, ka viņai kā politiķei, nevis kā profesionālim bijis vieglāk paraudzīties uz problēmām veselības nozarē laikā, kad viņa apvienoja abu ministru amatus.

Mūrniece apšaubot iespēju, ka jaunais ministrs, nepazīstot un nepārzinot situāciju iekšlietu sistēmā, darbu sāks ar cilvēku nomaiņu amatos.

Kā ziņots, Mūrniece pagājušajā nedēļā premjeram iesniedza demisijas rakstu. Mūrniece iepriekš telefonsarunā ar premjeru vēlmi atkāpties no ieņemamā amata pamatojusi ar savu politisko atbildību.

Dombrovskis vakar pieņēma Mūrnieces demisiju, tomēr viņa vēl paliks amatā vairākus mēnešus - līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.

Dombrovskis vakar pēc «Vienotības» valdes sēdes norādīja, ka šis lēmums ar iekšlietu ministri ir saskaņots un viņa savu demisiju negrasoties atsaukt. Pati Mūrniece gan uz šo valdes sēdi nebija ieradusies.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele, Mūrniece uzskata, ka divu gadu laikā kopš atrašanās iekšlietu ministres amatā viņa ir bijusi spiesta pieņemt un īstenot gadiem atliktus lēmumus, turklāt IeM arī tā saucamajos treknajos gados ir bijusi visnabadzīgākā ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu