Slepkavībai kinoteātrī plaša rezonanse ārvalstīs. Ķīnieši notikumus restaurē ar animācijas palīdzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Aizvadītās sestdienas slepkavība kinoteātrī «Citadele» ieguvusi plašu rezonansi ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu medijos. Par traģisko notikumu ziņo daudzu valstu lielākie mediji.

Ziņa aplidojusi vadošos Ziemeļamerikas un Lielbritānijas laikrakstus - «Vancouver Sun», «New York Daily», «Los Angeles Times», «Hollywood reporter», «Montreal Gazzete», «Telegraph», «The Guardian». Ziņa par traģisko incidentu starp diviem skatītājiem ievietota arī filmu datubāzē www.imdb.com.

Tā kā sākotnējā informācija tūlīt pēc notikuma bija pretrunīga, visur tiek ziņots, ka nošauts pārāk skaļš popkorna ēdājs, tāpat tiek uzsvērts, ka incidents noticis kinofilmas «Melnais gulbis» seansa laikā.

Par traģisko notikumu ziņo arī citās valodās rakstošie ārvalstu mediji. Incidents izpelnījies kaimiņvalsts Krievijas mediju uzmanību, savukārt Ķīnā traģiskie notikumi pat restaurēti ar animācijas palīdzību, kurā animētie kadri mijas ar Rīgas skatiem.

Ņemot vērā to, ka «Melnais gulbis» piecās nominācijās pretendē uz Amerikas Kinoakadēmijas balvu «Oskars», pastāv iespēja, ka Latvija ar šo bēdīgo notikumu 27. februārī izpelnīsies arī «Oskaru» pasniegšanas ceremonijas uzmanību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu