«Daimler» lietā aizdomu mākoņi savilksies pār vairāku augstu amatpersonu galvām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tā dēvētajā Vācijas autobūves koncerna «Daimler» kukuļošanas lietā aizturētajam un apcietinātajam bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra tā laika padomniekam transporta jautājumos un pašvaldības uzņēmuma «Rīgas satiksme» (RS) padomes priekšsēdētāja vietniekam Leonardam Tenim Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji piedāvājuši sadarboties un liecināt par citām kukuļošanas lietā iesaistītajām amatpersonām, ceturtdien raksta portāls «pietiek.com».

Tomēr Tenis atteicies no šādas sadarbības, jo uzskata, ka aizturēts nepamatoti, - tā liecina portāla rīcībā esošā informācija.

Portāls arī vēstī, ka KNAB izmeklētāju rīcībā esot skaidri un nepārprotami pierādījumi pret Teni. 

Turklāt, kā norāda portāls, «Daimler» lietā izmeklētāju uzmanībā bez RS valdes priekšsēža Leona Bemhena, kuru no amata šonedēļ atstādināja, ir vēl vairākas augstas, arī tagad esošas Rīgas domes amatpersonas, kā arī citos valsts uzņēmumos patlaban strādājošas amatpersonas.

Pēc portāla avotu sacītā, esot tikai laika jautājums, kad «Daimler» kukuļošanas lietā aizdomu mākoņi savilksies pār vairāku augstu amatpersonu galvām.

To, ka Tenim piedāvāta sadarbība ar izmeklētājiem, bet viņš atteicies no šīs sadarbības un liecību sniegšanas par citām lietā iesaistītjām amatpersonām, apstiprināja arī Teņa advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Tāpat Vārpiņš atkārtoti uzsvēra, ka Teņa aizturēšanā ir daudz procedūru pārkāpumu, par ko plānots vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu