Zikova tuvinieki un paziņas šokā par notikušo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par vīrieša nošaušanu kinoteātrī «Citadele» aizturētais jurists Nikolajs Zikovs skolas laikā bija ļoti centīgs, godīgs un pieklājīgs skolnieks, aģentūrai LETA stāstīja Rīgas 46.vidusskolas direktors Boriss Antonovs.

Viņš atzina, ka skolotāju kolektīvs ir šokēts par notikušo traģēdiju, jo skolas laikā nekas neesot liecinājis par to, ka Zikovs būtu nesavaldīgs vai agresīvs. «Pamatskolas klasēs viņš bija klusāks, bet vidusskolas posmā aktīvi iesaistījās klases un skolas pasākumos, brauca ekskursijās un ļoti mērķtiecīgi un labi mācījās. 2001.gadā viņš saņēma Rīgas domes Zelta stipendiju,» sacīja direktors.

Zikovam bijušas labas attiecības ar klasesbiedriem, un arī pēc skolas absolvēšanas viņš apmeklējis skolas jubilejas un absolventu vakarus un uzturējis draudzīgas attiecības ar klasesbiedriem. Direktors atcerējās, ka Zikovs vidusskolēniem vadījis arī lekcijas par izglītības vērtību dzīvē. «Tas ir prātam neaptverami, ka tik labi audzināts un gudrs cilvēks, kuram bija spoža nākotne, dažu sekunžu laikā nogalināja cilvēku. Mēs neaizstāvam viņu, taču skolas laikā nekas neliecināja, ka viņš dzīvē spēs pastrādāt tādu noziegumu,» ar nožēlu atzina Antonovs.

Direktors zināja, ka Zikovs izaudzis bez tēva. «Bērnībā viņš dzīvoja kopā ar māti un tanti, kura ir mūsu skolas sākumskolas klašu skolotāja. Tante traģēdijas dēļ ir bēdu sagrauzta un nespēj strādāt. Arī mēs, pārējie skolotāji, esam satriekti un analizējam jaunā vīrieša ekstremālo rīcību. Skolā cenšamies bērniem mācīt vispārcilvēciskās vērtības un runāt tā, lai tas aizskartu katra sirdi un viņi saprastu, ka cilvēkam vienmēr būs jāatbild gan par saviem labajiem, gan sliktajiem darbiem,» teica direktors.

Kā LETA ziņoja, 19.februārī kinoteātrī «Forum Cinemas» nāvējoši tika sašauts bankas «Citadele» Aktīvu un pasīvu pārvaldības nodaļas vadītājs un Resursu pārvaldības daļas vadītāja vietnieks Aigars Egle.

Par viņa nošaušanu aizturēts jurists Zikovs.

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas «Melnais gulbis» seansa laikā uzvedies nepieklājīgi - izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem.

Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp 1968.gadā dzimušo Egli un augstāk sēdošo 1983.gadā dzimušo Zikovu notikusi vārdu apmaiņa.

Tad Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Šāvēju aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad viņš mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Zikova advokāts trešdien raidījumā «Kas notiek Latvijā» atzina, ka viņa klients stipri pārdzīvo notikušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu