Pēdējā gaitā izvadīts kinoteātrī nošautais bankas darbinieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pēdējā gaitā aizvadītajā nedēļas nogalē izvadīts kinoteātrī nošautais Aigars Egle. Atvadīšanās notika Rīgas krematorijā, apglabāja Egli Otrajos meža kapos, vēstī «Neatkarīgā».

Uz piemiņas brīdi bija ieradusies ne tikai bijušā bankas «Citadele» Aktīvu un pasīvu pārvaldības nodaļas vadītāja ģimene, bet arī draugi, paziņas, bijušie skolas biedri – vairāk nekā simts cilvēku.

Savukārt kapos līdz Egles atdusas vietai bija izveidojusies vairāku desmitu metru gara rinda. Vairāki sērotāji atzina, ka pagaidām nespēj par notikušo traģēdiju runāt –  Egles zaudējums visiem ir liels šoks un galvā ir tikai viens jautājums – kāpēc bojā gāja tieši viņš?

Mācītājs Rubenis savā runā uzsvēra, ka «atbildes uz lieliem jautājumiem nenāk viegli, taču nav tā, ka atbilžu nebūtu nemaz». Tās jāmeklē nevis virspusēji, bet dziļāk sirdī. Un brīžos, kad cilvēks neizprot sevi un nespēj sarunāties ar savu iekšējo es, var parādīties agresija, dusmas, kas noved pie tik traģiskiem notikumiem kā šaušana kinoteātrī Citadele.

Rubenis aicināja katru uzdot sev jautājumu, ko šis gadījums ir iemācījis, jo Egles aiziešana nav tikai zaudējums, tas ir arī jauns sākums. Atbilde – kāpēc notika neizskaidrojamā slepkavība, visticamāk, atnāks pēc laika, kad būs norimušas uzkarsētās emocijas, sacīja mācītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu