Pēc traģēdijas kinoteātrī VP piedāvā izmaiņas ieroču aprites kontrolē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) uzdevumā Valsts policija (VP) izstrādājusi priekšlikumus ieroču aprites sistēmas kontroles pastiprināšanai, kā arī tās darbību regulējošo normatīvo aktu pilnveidošanai, informē Iekšlietu ministrijā.

Lai pastiprinātu ieroču aprites kontroli, VP rosina ieroču glabāšanas, nēsāšanas un ieroču kolekcijas atļaujas izsniegt tikai uz noteiktu laiku, kā arī noteikt konkrētu personu loku, kas varētu saņemt nēsāšanas atļauju pašaizsardzības šaujamierocim.

VP arī iesaka izstrādāt Ministru kabineta noteikumus, kas noteiktu fiziskās personas veselības stāvokļa pārbaudi, kura ir vai vēlas kļūt par šaujamieroču īpašnieku.

Lai pilnvērtīgi uzturētu reģistrēto šaujamieroču ložu–čaulu kontrolkolekciju un iegūtu maksimālu rezultātu no ieroča identificēšanas ekspertīzēm, priekšlikumos arī ir paredzēts atjaunot kontrolšāvienu veikšanu, nosakot kontrolšāvienus veikt īsstobra šaujamieročiem reizi piecos gados, nevis vienu reizi, kā tas ir šobrīd.

Tāpat tiek piedāvāts noteikt stingrākas prasības ieroču iegādāšanās, glabāšanas vai nēsāšanas atļaujas saņemšanai agrāk sodītām personām, kā arī noteikt fiziskām personām aizliegumu iegūt savā īpašumā vairāk kā divas pistoles pašaizsardzībai.

Ierosināts arī aizliegt izsniegt ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas atļauju personai, kurai kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss.

Lai realizētu piedāvātos priekšlikumus, tiks sagatavoti grozījumi normatīvajos aktos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu