13 skolas reorganizēs, četras slēgs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Līdz šī gada 28.februārīm Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) saskaņojusi 13 skolu reorganizāciju un četru skolu slēgšanu.

Šī gada 1.septembrī skolēniem durvis vairs nevērs Rīgas M.Lomonosova Krievu vidusskola, Rīgas 1.vakara (maiņu) vidusskola un Friča Bārdas Pociema pamatskola, savukārt no 2013.gada 1.septembra - Rīgas Centra sākumskola.

Nākamajā mācību gadā tiks reorganizēta Rīgas Igauņu vidusskola par Rīgas Igauņu pamatskolu, Rīgas Pļavnieku sākumskola un Rīgas 90.vidusskola tiks reorganizētas, apvienojot un izveidojot Rīgas Pļavnieku pamatskolu, Kaibalas pamatskola reorganizēs par Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas filiāli, Vandzenes vidusskolu reorganizēs par Vandzenes pamatskolu, bet Siguldas 3.pamatskolu un Siguldas 2.vidusskolu apvienos un izveidos Siguldas pilsētas vidusskolu.

Vecumnieku novada dome nolēmusi reorganizēt Kurmenes pamatskolu, pievienojot Valles vidusskolai un pirmskolas izglītības iestādei «Cielaviņa». Reorganizācijas rezultātā tiks izveidota Valles vidusskolas struktūrvienība Kurmenes sākumskola un pirmsskolas izglītības iestādes «Cielaviņa» struktūrvienība Kurmenes pirmsskola.

Bauskas 1.vidusskola tiks reorganizēta, nododot 1.-6.klases izglītības programmu īstenošanu Bauskas sākumskolai.

Ogres novadā reorganizēs Krapes pamatskolu, kas turpmāk pastāvēs kā Madlienas vidusskolas filiāle. Savukārt Meņģeles pamatskola un Mazozolu pamatskola pēc reorganizācijas ar šā gada 1.septembri darbosies kā filiāles Taurupes vidusskolas sastāvā. Savukārt Ogres vakara vidusskola tiks reorganizēta, pievienojot Ogres 1.vidusskolai.

Ludzas novadā nolemts Rundēnu pagasta pirmsskolas izglītības iestāde reorganizēt, pievienojot Istras pagasta pirmsskolas izglītības iestādei.

IZM atbalstījusi Limbažu novada izglītības iestāžu reorganizāciju, kā rezultātā tiks reorganizēta Limbažu 2.vidusskola un Limbažu Jauniešu un pieaugušo vakara (maiņu) vidusskola, pievienojot tās Limbažu 3.vidusskolai. Limbažu Jauniešu un pieaugušo vakara (maiņu) vidusskola tiks saglabāta kā atsevišķa struktūrvienība. Limbažu 1.vidusskola un Limbažu 3.vidusskola tiks reorganizētas, nododot 1.-6.klases izglītības programmu īstenošanu jaunveidojamajai Limbažu sākumskolai.

Kā ziņots, pašvaldībām lēmumi saskaņošanai ar IZM bija jāiesniedz līdz 1.martam. Ja pašvaldības lēmumus pieņems vēlāk, skolas varēs slēgt vai reorganizēt tikai no 2012.gada 1.septembra. Izglītības un zinātnes ministrs iepriekš prognozēja, ka strauji nepalielināsies reorganizēto un slēgto skolu skaits, lai gan pašvaldībām ir jādomā, kā racionāli izmantot valsts un pašvaldības finansējumu, un skolu tīkls ir jāsakārto.

IZM pašvaldību lēmumus par skolu reorganizāciju vai slēgšanu izvērtē divu nedēļu laikā un sniedz pašvaldībām atbildi. Līdz šim IZM saskaņojumu nav sniegusi vien divām trijām skolām, ko bija iecerēts reorganizēt.

Broks uzsvēra, ka galvenie kritēriji, ko IZM vērtē pašvaldību lēmumos, ir izglītības kvalitātes nodrošināšana, skolu pieejamība un kopējais novada skolu nodrošinājums. «Tas, kādi ietaupījumi reorganizācijas rezultātā ir pašvaldībai, paliek pašvaldību ziņā,» iepriekš atzina ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu