«Nordea» Rīgas maratonā šogad būs arī desmit kilometru distance

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šā gada «Nordea» Rīgas maratonā būs iespējams veikt arī desmit kilometru distanci, šodien notikušajā preses konferencē pastāstīja organizatori.

Kā pastāstīja «NECom» valdes priekšsēdētājs Aigars Nords, desmit kilometru distance būs domāta tiem, kuriem piecu kilometru distance jau liekas par īsu, bet pusmaratons - vēl par garu. Tāpat organizatori cer, ka šogad pasākums pulcēs 13 000 dalībnieku.

«Plāns nav pie tā apstāties, jo vēlamies Rīgas maratonu padarīt par lielākajiem skriešanas svētkiem ne tikai Baltijā, bet arī Ziemeļeiropā un pat Rietumeiropā,» preses konferencē pastāstīja Nords. «Dalībnieku skaits varētu palielināties ar katru gadu. Jau šogad būs lielāka grupa no Japānas. Strādāsim arī, lai Rīgas maratonā piedalītos vairāki elites klases skrējēji.»

Arī Rīgas maratona ģenerālsponsora «Nordea bankas» Latvijā vadītājs Valdis Siksnis izteicās, ka 13 000 dalībnieku nav limits, jo jātiecas uz to, lai nākotnē pasākums pulcētu vismaz 20 000 dalībnieku.

«Rīgas maratons ir patiesi pilsētas svētki. Arī šogad pilsēta pārvērtīsies un sniegs patīkamas un neaizmirstamas emocijas gan dalībniekiem, gan arī skatītājiem. Katru gadu jāsper solis uz priekšu, tāpēc ceram, ka ar katru gadu dalībnieku skaits palielināsies,» izteicās Siksnis.

Kā ziņots, maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada un šogad 22. maijā tas notiks jau 21. reizi. «Nordea» Rīgas maratonu organizē aģentūra «NECom» sadarbībā ar Rīgas domi. 2010. gadā pasākums pulcēja 11 500 dalībnieku no 45 pasaules valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu