Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks Alvis Vilks ir apņēmies pārsūdzēt biroja priekšnieka Normunda Vilnīša šodien pieņemtos rīkojumus par disciplinārlietas ierosināšanu pret viņu un atstādināšanu no pienākumu pildīšanas uz lietas izmeklēšanas laiku.

Kā aģentūrai LETA norādīja Vilks, šos lēmumus var pārsūdzēt gan tiesā, gan Ministru prezidentam. Viņš vēl neesot izlēmis, kuru variantu izvēlēties.

Vilks sacīja, ka viņam tiek pārmesta virkne dažādu pārkāpumu, visus pat esot grūti uzskaitīt. «Šinī brīdī laikam pat visu nevarēšu uzskaitīt, jo tur ir vesela kaudze sarakstīta - gan dažāda veida sarakstes dokumenti starp iestādēm, gan iekšējie rīkojumi, gan iekšējie sarakstes dokumenti, kā visa rezultātā tiek konstatēts, ka es neesmu rīkojies atbilstoši,» teica Vilks.

Tai skaitā Vilkam tiekot pārmesta KNAB ikdienas sapulču neapmeklēšana. Pēc viņa teiktā, šīs sapulces gan parasti notiekot divvientulībā ar priekšnieku.

Vilks nav īpaši pārsteigts par Vilnīša rīkojumiem. «Ņemot vērā to ļoti tendenciozo rīcību, kāda bija vērojama, šādu pavērsienu izslēgt nevarēja,» aģentūrai LETA sacīja uz laiku atstādinātais KNAB priekšnieka vietnieks.

Jautāts, vai paredz savu atgriešanos amatā pēc disciplinārlietas izmeklēšanas pabeigšanas, kas plānota līdz 6.aprīlim, Vilks atgādināja, ka pārsūdzēs sev nelabvēlīgos lēmumus, tāpēc tik tālu notikumu attīstības gaitu pagaidām prognozēt neesot vērts.

Kā ziņots, KNAB priekšnieks Vilnītis savu vietnieku Vilku uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinājis no amata pienākumu pildīšanas, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga.

KNAB priekšnieks šodien ierosinājis disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos Vilka rīcībā saistībā ar «nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot vecākās nozares amatpersonas pienākumus PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta «Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana» īstenošanā».

Vilks neesot izpildījis Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, Ministru prezidenta rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējis Ministru prezidentu par PHARE projekta faktisko stāvokli, nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus, pārkāpjot KNAB darba kārtības noteikumus, apgalvoja Karlsberga.

Disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš ir 6.aprīlis, un uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku Vilks atstādināts no amata pienākumu izpildes.

LETA jau ziņoja, ka KNAB pagājušā gada 3.decembrī tika sākta disciplinārlieta pret KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi, bet pērn 25.novembrī - pret Vilku. Pret abiem vairākkārt tika pagarināts disciplinārlietu izmeklēšanas beigu termiņš.

Lēmums par Vilka atstādināšanu pieņemts dienā, kad Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ir saņēmis ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vēstuli, kurā prokuratūra secinājusi, ka ir pietiekams pamats KNAB priekšnieka Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai.

Kā aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne, šāds atzinums sniegts, izvērtējot KNAB darbinieku premjeram un Ģenerālprokuratūrai iesniegto sūdzību par Vilnīša iespējamām prettiesiskām darbībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp