Foto: SCANPIX/AP

Par spiegošanu ASV labā pagājušajā nedēļā Krievijā notiesātais atvaļinātais virsnieks, iespējams, tiks iemainīts pret Ņujorkas cietumā ieslodzīto krievu ieroču dīleri Viktoru Butu, trešdien vēsta ziņu aģentūra «Interfax».

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā Maskavas tiesa slēgtā prāvā ar 18 gadu cietumsodu par valsts nodevību notiesāja atvaļināto pulkvežleitnantu Andreju Hļičevu.

Bijušais Aizsardzības ministrijas virsnieks un Krievijas atomenerģētikas uzņēmuma «Rosatom» darbinieks tika atzīts par vainīgu spiegošanā ASV labā, atsaucoties uz kādu anonīmu avotu tiesībsargājošās iestādēs, ziņoja «Interfax».

«Šobrīd tiek apsvērta iespēja iemainīt Andreju Hļičevu (..) pret vienu no ārvalstīs ieslodzītajiem krieviem, iespējams, Viktoru Butu,» ziņu aģentūrai pavēstīja anonīmais avots.

Apstiprinājums šai informācijai nav gūts.

Atsaucoties ASV lūgumam, Buts tika arestēts 2008.gada martā, un pēc ilgas juridiskās cīņas tika panākta viņa izdošana no Taizemes. Pašreiz viņš tiek turēts augstas drošības pakāpes cietumā Ņujorkā.

Pērnā gada jūlijā Krievija un ASV veica lielāko spiegu apmaiņas operāciju kopš aukstā kara laikiem, kuras izskaņā desmit Vīnē no ASV atgādātie Krievijas spiegi izlidoja uz Maskavu, bet četri Krievijas atbrīvotie pilsoņi Austrijas galvaspilsētu pameta amerikāņu lidmašīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp