Zīle: varētu apsvērt iespēju izsolē pārdot Šleseru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Reaģējot uz Aināra Šlesera (PLL) [s:37558], Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle (TB/LNNK) norāda, ka Latvijai būtu jāapsver iespēja izsolē pārdot pašu Šleseru.

Šādu Roberta Zīles viedokli portālam «Apollo» pavēstīja Eiropas Parlamenta Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas preses asistents Rolands Pētersons.

Zīle sacīja: «Šlesera kunga kūsājošais optimisms un spēja uzburt aizvien fantastiskākas Latvijas attīstības ainas nu ir sasniegusi apogeju. Droši vien Latvijas valstij būtu jāapsver iespēja izsolē ar lejupejošu soli pārdot Šlesera kungu bagātiem investoriem biznesa projektu izstrādei.»

«Taču, nopietni runājot, LPP priekšsēdētāja paziņojums ir cinisks un nopietna politiķa necienīgs. Eiropā jebkuru politisko uzskatu pārstāvjiem šāda ideja šķistu absurda un nepieņemama kaut vai no Eiropas kopējo interešu viedokļa vien. Jo, ko tad pēc būtības piedāvā tirgot Šlesera kungs - ērtu Eiropas Savienības pilsonības iegūšanas iespēju liela mēroga neskaidras izcelsmes naudas turētājiem, kuri citādā veidā to iegūt nevarētu,» atzina Zīle.

Zīle norādīja, ka Šlesera ziņojums grauj Latvijas pašcieņu un starptautisko prestižu, uzsverot, ka pasaulē ir lietas, kas ir pārdodamas un lietas, kas tādas nav. Pilsonība ir viens no valsts pamatelementiem, tāpēc tā nav pārdodama.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu