Pirmo reizi Latvijā koncertēs Ringo Stārs un viņa «All Starr Band»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

14.jūnijā hallē «Arēna Rīga» uzstāsies britu mūziķis, dziesmu autors un grupas «The Beatles» bundzinieks Ringo Stārs kopā ar pavadošo grupu «All Starr Band». Biļešu tirdzniecība uz šo koncertu sāksies 14.martā visās «Biļešu Servisa» tirdzniecības vietās.

Leģendārā Liverpūles četrinieka zvaigzne Ringo Stārs (īstajā vārdā Ričards Pārkins Stārkijs), kas pēc «The Beatles» izjukšanas piedzīvojis veiksmīgu un dinamisku dziedātāja, komponista, bundzinieka un aktiera karjeru, joprojām ir viens no atpazīstamākajiem mūziķiem pasaulē. Pagājušā gada vasarā nosvinējis 70 gadu jubileju, viņš nolēmis doties koncertturnejā, tās laikā iegriežoties arī Rīgā, kur līdz šim nav viesojies.

«The Beatles» sastāvam Ringo Stārs pievienojās 1962.gadā un ieguva grupas un publikas mīlestību kā lielisks bundzinieks, dziesmu līdzautors un pat vadošais vokālists, izpildot tādas kompozīcijas kā «Yellow Submarine», «With a Little Help of My Friends» un vairākas citas.

1970.gadā Ringo aizsāka solo karjeru, un šo 40 gadu laikā viņš ierakstījis un izdevis 16 studijas albumus, īpašu popularitātes vilni sasniedzot deviņdesmitajos gados pēc «All Starr Band» nodibināšanas un došanās plašās pasaules koncerttūrēs. Šai grupai laika gaitā sastāvs mainījies vairāk kā desmit reižu, taču vienmēr tās dalībnieki ir bijuši augsta līmeņa profesionāļi – kopā ar Ringo Stāru koncertējis gan Ēriks Kārmens, gan Pols Karaks, gan virkne citu britu un amerikāņu mūzikas zvaigžņu, ikreiz Ringo un The Beatles dziesmām piešķirot unikālu skanējumu.

Par «All Starr Band» Ringo stāsta: «Palūkojoties uz visiem cilvēkiem, ko laika gaitā esmu sapulcējis grupā, jāsecina, ka tā ir izcilu un atšķirīgu mūziķu plejāde. Katram no viņiem ir ļoti veiksmīgi solo ieraksti un dziesmas. Koncertos brīžiem priekšplānā esmu es, bet pēc mirkļa jau dodos pie bungām un piespēlēju pārējiem. Mēs vienkārši spēlējam labu mūziku un patīkami pavadām laiku, un tas arī ir galvenais – lieliska mūzika un jautrība!»

Ringo Stārs ir dzīva pasaules mūzikas leģenda. Vairāku grupu mūziķi atzinuši, ka iedvesmojušies no viņa daiļrades – Deivs Grols («Foo Fighters», «Nirvana»), Stīvs Gormans («The Black Crows»), Niko Makbraiens («Iron Maiden»), Ēriks Karrs («Kiss») un daudz citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu