Šķēle: šajā koalīcijā astoņkājis vairs nav modē, tagad ir simtkājītis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Runājot par Valsts prezidenta vēlēšanām un vienota kandidāta izraudzīšanu, bijušais premjers, Tautas partijas līderis un parlamenta deputāts Andris Šķēle prognozē, ka pašreizējajai koalīcijai būs grūti vienoties.

Šķēle sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» pauda pārliecību, ka esošajai koalīcijai par prezidenta kandidātu izdotos vienoties tikai tādā gadījumā, ja Latvijā būtu divi Valsts prezidenti. «Valdošā koalīcija atduras pret pozīcijām, kur ir tikai viens amats. Astoņkājis nav modē, tagad ir simtkājītis. Ja būtu divi prezidenti, tos atrastu vienā dienā,» par koalīcijas sadrumstalotību un viedokļu atšķirībām sacīja politiķis.

Runājot par pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera iespējamo pārvēlēšanu amatā uz otru termiņu, Sķēle pauda, ka «ar 55 Saeimas deputātu balsīm var nepietikt prezidenta pārvēlēšanai».

«Zatleram dažādi padomnieki ieteica klusēt, bet tagad viņš ir sadūšojies un paziņojis, ka ir gatavs turpināt darbu. Ar 55 balsīm nevar droši pateikt, ka viņš tika pārvēlēts. Apvienības «Par labu Latviju!» astoņas balsis var nodrošināt, ka atkritēji tiks nosegti,» sacīja šķēle, gan noliedzot, ka PLL pieņēmusi lēmumu par atbalstu Zatlera pārvēlēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu