Atsaucoties uz slepkavību Latvijā, Filipīnu avīze piedāvā ieteikumus, kā izdzīvot kinoteātrī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Ar savdabīgu rakstu - «Kā izdzīvot kinoteātrī» -, atsaucoties uz traģisko atgadījumu, kad Latvijā filmas «Melnais gulbis» seansa laikā tika nošauts vīrietis, nācis klajā Filipīnu laikraksts «Daily Inquirer».

Raksta autori norāda, ka no notikušā incidenta bija iespējams izvairīties, ja vien kinoteātru apmeklētāji zinātu, kā uzvesties, lai nekaitinātu pārējos skatītājus.

Rakstu ievada autora pieredze visdažādākajās situācijās, kad filmu seansu laikā līdz baltkvēlei nokaitināti citi skatītāji. Tālāk seko uzskaitījums, ko nevajadzētu darīt, lai... kāds jūs nenošautu...

Vienmēr ierodieties laikā! Skatītāji, kas uz seansu ierodas ar nokavēšanos, cenšoties tumsā tikt līdz savai vietai, traušas pāri citu zālē sēdošo kājām. «Vai tiešām ir tik grūti ierasties uz seansu laikā? Ja esat samaksājuši par seansu, vai tiešām jūs nevēlaties redzēt filmu no sākuma līdz beigām?» jautā raksta autori.

Aizverieties! Skatītājiem nav nekas pretim, ja citi sarunājas reklāmu laikā, bet tiklīdz sākas filma, vajadzētu apklust. Mēs negribam steigties notikumiem pa priekšu un pirms laika uzzināt, kas tālāk notiks uz ekrāna, mēs negribam dzirdēt jūsu komentārus, mēs negribam klausīties, kā jūs savam draugam lūdzat paskaidrot epizodi, kuru neesat sapratuši, un mums neinteresē, ka jūsu draugs jūs krāpj. Lai ko arī jūs neteiktu, tas nekādā ziņā nebūs interesantāk par notiekošo uz ekrāna. Un skatītāji ir samaksājuši, lai dzirdētu runājam aktierus, nevis citus skatītājus. Ja vēlaties vienlaicīgi skatīties filmu un sarunāties, nopērciet DVD un palieciet mājās!

Izslēdziet savus telefonus! Nepietiek ar to vien, ka saviem telefoniem esat izslēguši skaņu. Gaisma mobilajā telefonā ir tikpat kaitinoša, kā telefona zvana skaņa. «BBC Radio» to dēvē par «gaismas piesārņojumu» un viņiem ir absolūta taisnība.

Aizmirstiet par sociālās saziņas tīkliem! Apvaldiet sevī vēlmi pārbaudīt savu «Facebook» profilu vai «Twitter» kontu. Kāpēc gan maksāt bargu naudu par biļeti, ja gribat rakāties internetā?

Neatbildiet uz telefona zvaniem! Neuzdrošinieties to darīt! Ja jums tiešām nepieciešams atbildēt uz šo zvanu, izejiet no zāles! Skatītājus neinteresē jūsu saruna!

Nespārdieties! Jūs neesat nedz bērns, nedz Džekijs Čans, tāpēc pārtrauciet spārdīt priekšā sēdošo krēslus! Atrodiet savu vietu, ērti iekārtojieties tajā un beidziet knosīties! Atcerieties, ka samaksājāt tikai par vienu vietu, un vieta priekšā vairs nav jūsējā, tāpēc arī jums nav tiesību to spārdīt!

Nečaukstiniet! Saprotams, ka ēst un vienlaicīgi skatīties kino ir jauki. Tas patīk daudziem, taču ir ļoti kaitinoši klausīties ēdāju čipšu paku čabēšanā. Ja nu pavisam nevarat atturēties no vēlmes pačaukstināt, dariet to filmas skaļajās vietās.

Nespēlējiet spēlītes! Ir redzēti skatītāji, kas seansa laikā savos telefonos spēlē spēlītes. Kādēļ gan nomest zemē  naudu, ja patiesība vēlaties darīt pavisam ko citu?

Pirms seansa apmeklējiet tualeti! Tā jūs nepalaidīsiet garām notikumus uz ekrāna un nekaitināsiet citus skatītājus!

Atcerieties - kinoteātris nav bērnistaba! Vediet savus bērnus tikai uz tām filmām, kas atbilst viņu vecumam! Tā jūs viņus pasargāsiet no garlaikošanās līdz asarām, bet citus skatītājus - no viņu kaitinošās uzvedības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu