Vilnīša versija par to, kāpēc apgalvo, ka viņš noklausās sarunas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis prettiesiski un bez pamata lūdzis noklausīties politiķu sarunas, - tāds paziņojums izskanēja Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē. Vilnītis, kurš noraidīja šos apgalvojumus, LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka viņam ir versijas, kāpēc izteikti šādi apgalvojumi.

KNAB šefs uzsvēra, ka sēdē izskanējušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša paziņojums viņam esot bijis pārsteigums un viņš noliedza, ka būtu lūdzis prettiesiski noklausīties politiķu sarunas.

«Man tas bija liels pārsteigums. Varu apgalvot, ka šādām runām nav pamata. Tas nav manis sankcionēts pasākums,» skaidroja Vilnītis un norādīja, ka sankcionēta noklausīšanās notiek visu laiku.

Jautāts, kāpēc, viņaprāt, tiek izteikti šādi apgalvojumi, Vilnītis norādīja, ka Ģenerālprokuratūrai nodevis divas lietas, kas divām amatpersonām varētu nepatikt.

Tāpat Vilnītis apgalvoja: «Darbinieki, atrodoties interešu konfliktā, nāk ar absurdiem paziņojumiem, ar mērķi steigties notikumiem pa priekšu.»

Vilnītis, kurš uzskata, ka izteikumi ir «brutāla goda un cieņas aizskaršana», sacīja, ka saistībā ar Juraša paziņojumu vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lai izvērtētu, vai izteikumos ir noziedzīga nodarījuma pazīmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu