Dažas dienas pirms tiesas Pīrants atkal saslimis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kārkliņš/LETA

Kopā ar bijušo mēru Raimondu Munkevicu («Jūrmala - mūsu mājas») par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzētais bijušais «Jūrmalas Ātrās palīdzības» valdes loceklis Normunds Pīrants dažas dienas pirms krimināllietas izskatīšanas atkal saslimis.

Kā šodien tiesas sēdē informēja Pīranta advokāts Lauris Matisāns, viņa klients trešdien, 23.martā, ir ievietots Paula Stradiņa slimnīcas stacionārā. Kas tieši Pīrantam kaiš, aizstāvis nemācēja pateikt, norādot, ka šāda informācija viņam netiek sniegta, taču to no medicīnas iestādes var izprasīt tiesa.

Prokurore Velta Zaļūksne atgādināja, ka šī nav pirmā reize, kad Pīrants tiek stacionēts dažas dienas pirms gaidāmās tiesas sēdes, tāpēc valsts apsūdzības uzturētāja lūdz tiesu sadalīt minēto kriminālprocesu, lai vismaz apsūdzības daļā pret Munkevicu lieta tiktu izskatīta saprātīgos termiņos.

Munkevica advokāts Aivo Leimanis norādīja, ka šis prokurores lūgums ir neargumentēts un nepamatots, jo Zaļūksne neesot atsaukusies uz konkrētiem Kriminālprocesa likuma pantiem.

Pīranta advokāts Matisāns pauda uzskatu, ka patlaban lemt par kriminālprocesa sadalīšanu būtu pāragri.

Tiesa nolēma pasludināt lietas izskatīšanā pārtraukumu līdz plkst.12, lai izprasītu no Stradiņa slimnīcas sīkāku informāciju par Pīranta veselības stāvokli. Savukārt jautājumu par lietas sadalīšanu tiesa pagaidām atstāj atklātu.

Kā ziņots, dažādu iemeslu dēļ šī kriminālprocesa izskatīšana iepriekš jau vairākkārt atlikta. Iepriekš tiesas sēdi nācās atlikt 9.februārī, jo arī toreiz uz iztiesāšanu veselības problēmu dēļ nevarēja ierasties Pīrants.

Kā ziņots, Pīrants kopā ar Munkevicu tika aizturēti 2010.gada 18.maija vakarā kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa došanu, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. Kukulis esot piedāvāts partijas «Jaunais laiks» deputātei Ivetai Blauai. Divas dienas vēlāk, 20.maijā, abi aizturētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Pagājušā gada jūlija sākumā, kamēr Pīrants un Munkevics atradās apcietinājumā un izmantoja savas likumā paredzētās tiesības neliecināt, prokurore Velta Zaļūksne viņiem abiem uzrādīja apsūdzības pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Ar advokātu starpniecību gan Pīrants, gan Munkevics aģentūrai LETA darīja zināmu, ka inkriminētos noziegumus viņi neatzīst, proti, nekādus kukuļus nevienam neesot ne devuši, ne piedāvājuši.

Drīz pēc apsūdzību uzrādīšanas krimināllieta tika nodota Jūrmalas pilsētas tiesai.

Munkevicu tiesa pret 50 000 latu drošības naudu no apcietinājuma atbrīvoja pērn augusta sākumā, bet Pīrants pret 40 000 latu drošības naudu brīvībā tika izlaists septembra vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu