«bet bet» pagarina jubilejas koncertu sēriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Grupa «bet bet», kura šomēnes atzīmējot savu 20 gadu jubileju jau aizvadījusi veiksmīgus koncertus Valmierā, Ventspilī, Rīgā un Jelgavā, šo sestdien uzstāsies Liepājā.

Koncerts Olimpiskā centra Rožu zālē, Liepājā, uz kuru biļetes vairs nav pieejamas, bija plānots kā jubilejas koncertu sērijas pēdējais koncerts. Taču iedvesmoti no negaidītajiem panākumiem un labajām atsauksmēm pēc jau aizvadītajiem koncertiem, grupas dalībnieki un turnejas organizētāji nolēma šo sēriju pagarināt vismaz par vēl vienu koncertu, kurš notiks 18.jūnijā «Dzintaru koncertzālē», Jūrmalā.

Šis koncerts, tāpat kā visa koncertu sērija, ir liels izaicinājums grupai, kura savas pastāvēšanas laikā ir uzstājusies vairāk kā sešsimt reizes, taču šāda veida solo koncertus sniegusi salīdzinoši reti. «Dzintaru koncertzāles» skatuve ir īpaša grupas līderim Zigfrīdam Muktupāvelam, jo tieši šeit 1988.gadā norisinājās starptautiskais jauno izpildītāju konkurss «Jūrmala 88» , kurā pavisam jauniņais un tolaik vēl salīdzinoši maz zināmais dziedātājs ieguva laureāta nosaukumu, skatītāju balvu, ārzemju žurnālistu balvu un tolaik nozīmīgo PSRS Miera komitejas balvu. Un tas viss notika politiski ļoti sakaitētā laikā, un neskatoties uz to, ka konkursā izpildot dziesmu «Tautas laiks» viņš TV tiešraides laikā uz skatuves iznāca ar Latvijas sarkanbaltsarkanā karoga nozīmīti pie krūtīm, kura sākotnēji tika aizsegta ar vijoli.

Zigfrīds Muktupāvels: «Man tā ir īpaša vieta un es esmu pārliecināts, ka arī mūsu koncerts Dzintaros būs tikpat īpašs gan man, gan mūsu klausītājiem. Lai gan «bet bet» ir pavisam cits stāsts, man ir labas priekšnojautas par šo koncertu. Kas attiecas uz jau notikušajiem jubilejas koncertiem, tad es esmu bezgala pārsteigts un gandarīts par to, kā viss ir noritējis. Līdz pat pirmā koncerta pirmajai dziesmai Valmierā mani māca bažas par visu šo pasākumu, taču jau pēc pirmās dziesmas bija skaidrs, ka nekas vēl nav zaudēts un, ka mūsu mūzikai ir gan jauni, gan veci klausītāji. Spēlējam ar prieku un saņemam prieku no klausītājiem. Ar nepacietību gaidu koncertu Liepājā, arī tā man ir īpaša vieta.»

Grupas bundzinieks un dziesmu autors Guntars Račs piebilst: «Gandarījums par jau notikušajiem koncertiem ir neaprakstāms. Tas mums ir devis drosmi jauniem izaicinājumiem un Dzintaru koncertzāles skatuve ir viens no lielākajiem izaicinājumiem mūsu karjerā, lai gan mūsu kontā ir gan «Dziesmu svētku estrāde» Mežaparkā, pārpildīts «Pūt vējiņi» koncertdārzs un pat «Daugavas stadions» Liepājā. Mēs gaidīsim visus tos, kas jau paspēja redzēt koncertu «Rīgas Kongresu namā» un jo īpaši tos, kuriem nepietika biļetes. Īpašo viesu nebūs daudz, bet ja būs, tad tie būs ļoti, ļoti īpaši. Līdz tam laikam plānojam ierakstīt arī kādu jaunu dziesmu.»

Pēc koncertiem grupa vienmēr sniedz autogrāfus uz albumiem un īpaši pieprasīta ir pērn ziemā izdotā CD izlase «20 labākās dziesmas». Tikmēr vienā digitālā izlasē «Sudrabs» ir apkopotas visas agrāk nepublicētās grupas dziesmas un tās visas būs pieejamas portālā Doremi.lv no nākamās nedēļas. Un tādu ierakstu arhīvos ir saglabājies neticami daudz. Viens no tādiem ierakstiem ir dziesma «Šonakt viss būs savādāk» (G.Račs), kas tika ierakstīta 1997.gadā, bet netika iekļauta albumā «Laiks iet».

Biļetes uz koncertu Dzintaros jau pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē «bilesuparadize».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu